Kezdőlap » Karácsony » Hogyan teremtsünk karácsonyi hangulatot?

Hogyan teremtsünk karácsonyi hangulatot?

A karácsony, a szeretet ünnepe. Emellett valami nagyon egyedi hangulata van. Ha szeretnénk, hogy a lakásunk is erről árulkodjon, csempésszünk bele egy kis meghittséget, öltöztessük fel lakásunkat, házunkat az ünnep szellemében. Hogyan tegyük mindezt?
Vannak bizonyos színek, amiket egyértelműen a karácsonyt juttatják az ember eszébe. Ilyen a piros, arany, ezüst, zöld. Ha ilyen színű díszeket aggatunk fel ide-oda a lakásba, az jó kezdet. Ha ezek a díszek téli motívumot ábrázolnak, az még jobb. Tipikus téli minták a hópelyhek, amiket például papírból kivágva felragaszthatunk az ablakra.

Ezt gyerekekkel közösen is elkészíthetjük, jó kis közös program lehet. A hópihék mellett a hóemberek, fenyőfák, csillagok, télapó figurák, rénszarvasok helyes ünnepi dekorációnak számítanak. Az angyalkákról se feledkezzünk meg! Amerikából indult hódító útjára, de Európában is egyre ismertebb és elterjedtebb, egyértelműen a karácsonyhoz köthető minta a fehér-piros csíkos kampó alakú nyalóka, cukorka.
Jellegzetesen karácsonyi illatok is vannak. Ha ezek lengik be a lakást, nincs menekvés, mindent elkap a karácsonyi láz, az ünnep hangulata. Fahéj, vanília, fenyő, forralt bor, mézeskalács, narancs.

Ezeket az aromákat könnyen a lakásba csempészhetjük, ha beszerzünk néhány illatos gyertyák és a lakás minden pontján elhelyezünk egyet. A tűzveszélyre azért figyeljünk, fel ne gyújtsuk a házat!
A gyertyáknál kevésbé tűzveszélyes megoldás a füstölők használata. Rengeteg illatban kaphatók. Ha viszont folyékony illatosítókat veszünk, amiket kicsi üvegcsében lehet vásárolni, és vízbe kell csepegtetni, hogy onnan elpárologva illatozzanak, akkor fel sem merül a tűzveszély esete, a kellemes illat mégis garantált.
Fényekkel is játszhatunk. Kültéri-beltéri fényfüzérek beszerezhetők minden nagyobb bevásároló központban, barkácsboltokban. Kedvünkre helyezhetjük el őket a lakásban. Mivel már korán sötétedik, elég hamar be lehet izzítani őket. Ha villanyt nem is kapcsolunk, a színes égősorok fényt biztosítanak, és garantálják az ünnepi ráhangolódást is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük