Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tegyük túl magunkat egy szakításon?

Hogyan tegyük túl magunkat egy szakításon?

Örök népi bölcsesség, ha valami problémánk van, hogy a legjobb orvoslási mód: „kutyaharapást szőrével”. Ez nem minden esetben van így. Egy hosszabb kapcsolat utána hiába ugrunk fejest egy másikba, izgalmas lesz ugyan, de úgysem lesz igazi és nem pótolhatja korábbi, elvesztett szerelmünket. A tapasztalt öregek esküsznek még a gyertyafényes, aromaterápiás lazító fürdőre egy pohár bor mellet, de valljuk be: egy ilyen romantikus hangulatú tevékenység közben még jobban fog hiányozni az a valaki, akit épp feledni próbálunk.

Első és legfontosabb, hogy helyrebillentsük megtépázott önbizalmunkat és feldolgozzuk magunkban a csalódást, illetve kiadjuk magunkból a szakítás kapcsán felgyülemlett dühöt.

A feszültség levezetésének legjobb módja valamiféle edzés, sportolás; lehetőleg olyan, ami sokkterápiaként alkalmazható. Ilyen például a boksz. Fogunk egy zsákot, kitömjük rongyokkal, felakasztjuk a szoba közepén és csak püföljük addig, amíg le nem zsibbad mindkét karunk.
Ha ezzel megvagyunk, veszünk egy másik zsákot és mindent beleteszünk, ami a szerelmünkre, vagy az elmúlt boldog időszakra emlékeztet és eltesszük a szekrény mélyére, hogy még csak véletlenül se lássuk.

Ezután jöhet a fodrász, egy új frizura tényleg mindig feldobja a napjainkat. Majd irány a közeli butik, vegyünk egy új ruhát, este pedig üljünk be egy bárba a csajokkal és fogadjuk az elismerő pillantásokat. Nincs is ennél jobb önbizalom növelő tréning.

Minden szakítást meg kell élni, a felbomlott kapcsolatot meg kell gyászolni és ehhez bizony idő kell. De nagyon nem mindegy, hogy azt otthon, a régi tárgyak közt sírdogálva tesszük, vagy erőre kapunk és megmutatjuk magunknak meg a világnak, hogy igenis nélküle is boldogulunk, a nap ezután is felkel és az élet továbbra is szép!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük