Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan tegyük harmonikussá lakásunk? A falak színe

Hogyan tegyük harmonikussá lakásunk? A falak színe

Az otthon mindenki számára a melegséget, a biztonságot jelenti, azt a helyet, ahol bármilyen problémánk is van, nyugalom vár, a mindennapi stressz utáni békesség szigete.
Ha mégis úgy érezzük, valami hiányzik, nem igazán érezzük jól magunkat otthonunkban, akkor biztos nincs valami rendben vele. Nézzünk szét a lakásban, próbáljuk kideríteni, mi okozhatja ezt a kényelmetlen, vagy nyomasztó érzést.
A fény a legtöbb ember számára hangulatteremtő, a nagy ablakok, a világos lakrészek számukra elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban otthonosan érezzék magukat lakásukban.

Számukra a világos falak, a világos bútorok a legideálisabbak, de itt nem kell rögtön a fehér színre gondolni. Például, lehetnek a falak változatos, többféle színekben pompázók, természetesen a különböző lakrészekben más-és más. A pasztellszínek tökéletesek, hiszen világosak, mégis sokszínűek, és egy-egy szín egyszerűen már önmagában is jókedvre deríthet.

Ha a falak világosak, akkor a bútor, illetve a szoba szőnyege ne legyen feltétlenül világos. Bár együttes hatásuk valóban tiszta és világos otthon benyomását kelti, a harmónia eléréséhez ez azonban kevés. Ha kedveljük a zöldnövényeket lakásban, akkor a falak, vagy a bútor-, szőnyeg ne legyen zöld. A zöld szín legjobban a narancs, a bordó, és a sárga színekkel harmonizál együtt.
A minimál stílus az egyszerűségre törekszik. A fehér és fekete alapszínek, de a bézs és krémszínek is ide sorolhatók. Egy-egy igazán élénk szín, mint vörös, feldobja a lakást, de mégis harmonikus egységben marad a minimál hangulattal.
Fiatalos lendületű a színes lakás. Minél több szín, annál könnyedebb, fesztelenebb benne az ember.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük