Kezdőlap » Otthon végezhető munka » Hogyan tartsuk meg otthonunk melegét házilag?

Hogyan tartsuk meg otthonunk melegét házilag?

Beköszöntött az ősz, s ezzel együtt eljött a fűtési szezon is. Gyakran felmerülő kérdés, hogy miként tudunk spórolni a fűtés számlánkon, hiszen valljuk be nem olcsó. Bizonyára nincs mindenkinek pénze arra, hogy kertes házát, vagy szélső panel lakását kívül leszigetelje, mert annak az ára sok év alatt térül meg. De némi befektetéssel, máris tudunk valamit tenni azért, hogy kevesebb hő szökjön ki az otthonokból. Ehhez nem kell szakembernek lenünk, meg csinálhatjuk mi magunk is.
De vajon tudjuk-e, hogy hol veszítjük a legtöbb hőt a házaknál? Tudjuk, hogy a meleg levegő felfelé áramlik, ezért a lakásokban mindig a plafonnál van a legmelegebb, mivel ez a legmagasabb pont. Amennyiben panellakásról van szó, érdemes a jól ismert, hungarocellből készült álmennyezetet felragasztanunk.
Miért is azt?
Mert nem csak dekorációs anyagként funkcionál, hanem nagyon jól szigetel is, ráadásul „baráti” áron be lehet szerezni. Ha nem szeretnénk mintás plafont, akkor a mintával felfelé ragasszuk és miután lefestettük, vagy tapétáztuk, ettől kezdve nem fűtjük a fölöttünk lakó szomszédokat. Ha szélső lakásban lakunk, ugyan ezt kell tenni az utcai falakkal.
Ugyan ezt tehetjük a kertes házakban is, csak itt valamelyest többet kell használnunk, hiszen nagyobb a falfelület, amely a kinti hideg levegővel érintkezik.
Hol szökik még a meleg?
Az ablakok résein, főleg ha azok már régiek és nem záródnak jól. Mindenféle gumi és egyéb anyagból készült öntapadós szigetelő csíkokat lehet venni, hogy kitöltsük vele ablakaink rését.
Azonban ebből is van olcsóbb, ami a célnak megfelel, ez pedig a szivacsból készült, öntapadós csík.
Ha csak az általam említett dolgokat elvégezzük, érezni fogjuk a számlánkon, hogy tettünk valami hasznosat, kevés befektetéssel, mert kevesebb lesz a fűtésköltségünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Munka otthon

Otthon végezhető munka Gyorsan rohanó világunk változásokon megy át. Főleg a családi szerkezetek, az apa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük