Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan tartsuk könnyen rendben a dolgainkat?

Hogyan tartsuk könnyen rendben a dolgainkat?

Ha egy ideje már a lakásunkban élünk, akkor könnyen lehet, hogy túl sok holmink van. Ezek a holmik pedig előszeretettel kerülnek elő, és okoznak rendetlenséget. Ha már nem bírjuk a harcot velük, vegyünk néhány tippet segítségül.

Talán a legfontosabb a megfelelő tárolás. Ha jól tároljuk a holminkat, akkor a felületeink átláthatóak lesznek, mindennek lesz helye, nem kallódnak hetekig magazinok, képek, kacatok, annak ürügyén, hogy nem tudjuk hova tenni őket.

Szelektáljunk. Alaposan gondoljuk át, mielőtt felhalmozunk 6 évnyi újság előfizetést, a 100. képeslapot, vagy 20. porcelán sünit. Ha mindent összegyűjtögetünk, akkor a megfelelő tárolás sem segíthet rajtunk.
A tárolást könnyen alakíthatjuk az adott helység hangulatához, stílusához, hiszen manapság a tároló dobozok, korsarak tömkelegéből válogathat a vásárló. Választhatunk szín, forma, méret, anyag szerint, zárt legyen vagy nyitott, felakasztható vagy polcra rakható, számtalan opcióval találhatunk nekünk megfelelőt. Éppen ezért fontos, hogy járjuk végig a lakást és tervezzük meg a tárolást. Gondoljuk át, hogy az adott szobában mire van szükségünk, és ezek alapján alakítsuk ki a tárolókat.

Keressünk az elképzeléseinknek megfelelő tárolót, majd kezdjük el a bepakolást. Azokat a dolgokat rendszerezzük elsőként, amiket a körbetekintés során felírtunk (így van, írjunk listát!) és szükségünk van rá. Ha mindennek találtunk helyet, helyezzük el a dobozkáinkat a helyükön, és vessünk egy pillantást azokra a holmikra, amik kimaradtak. Ezek vagy nem ebbe a helységbe tartoznak, vagy egyszerűen csak kacatok. Most megtehetjük, hogy megválunk az ezer éves újságtól, törött képkerettől, vagy tönkrement elemlámpától.

Ha az egész lakást rendszereztük, szelektáltuk és felszereltük tárolókkal, azon kell fáradozni, hogy ez a rendszer meg is maradjon és átlátható legyen. Ehhez címkézzük fel a dobozokat, mappákat, kosárkákat, hogy mindig elsőre tudjuk, melyikbe kell belekukkantani. Ezeket elkészíthetjük színes papírokból is, szép filcekkel, hogy dekoráljuk is kicsit a tárolókat.
Ha ezekkel végeztünk már nincs más dolgunk, mint mindent a helyére visszatenni, és élvezni a megspórolt órákat a takarításból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük