Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan táplálkozzunk egészségesen?

Hogyan táplálkozzunk egészségesen?

Az egészséges táplálkozásnak nagyon fontos szerepe van az embernek, hiszen aki egészségesen táplálkozik annak rövidtávon számottevően érezhető lesz a javulás, vagy a jobb közérzet, viszont a rossz táplálkozásnak következményei akár évek múlva is jelentkezhetnek. Az egészséges táplálkozás ugyanolyan fontos a fiataloknak mint egyaránt az idősebbeknek.

Minden korosztályban ugyanolyan fontos, hogy oda figyeljünk mit hogyan mennyit fogyasszunk. Ajánlatos naponta többször is enni, mint például gabona féléket, vagy teljes kiőrlésű készítményeket, több gyümölcsöt, vagy olyan termékeket, amelyekben meg találhatóak az ásványi anyagok, vitaminok egy fajtái. Fogyasszunk sok zöldséget.

Emellett fogyasszunk folyadékokat, több liter vizet naponta, mert a szervezetnek sok vízre van szüksége napi szinten. Ajánlatos naponta tejet is inni, vagy fogyasszunk olyan termékeket ami úgynevezett tejtermékek, mint például joghurt. Köztudottan a fehérje bevitel esetében olyan termékeket fogyasszunk amelyeknek nagy a fehérje tartalma. Ha olajat használunk sütéshez, főzéshez, akkor inkább növényi olajat használjuk, vagy akár használhatunk margarint is. Ne sózzuk túl az ételeinket. Továbbá erősen cukrozott termékeket se vigyük túlzásba. Figyeljünk oda a változatos étrendünk legyen illetve a változatos táplálkozásra. Ezek mellett próbáljunk beiktatni napi szinten mozgást. Napi fél óra mozgással már többet tettünk az egészségünkért, azaz napi fél óra sétálás ajánlott szintén mindenkinek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük