Kezdőlap » Karrier » Hogyan tanuljunk nyelvet könnyedén?

Hogyan tanuljunk nyelvet könnyedén?

Elfoglalt, rohanó felnőttként az embernek nem sok ideje, kedve és energiája marad nyelvtanulásra. Mégis, azért ott motoszkál az emberben, milyen jó is lenne végre rendesen megtanulni angolul, németül, vagy akár spanyolul.

Hiszen mégiscsak jó lenne, ha meg tudnánk pályázni azt a jobban fizető állást, amihez követelmény az angol nyelvtudás, vagy ha a spanyolországi nyaralás során nem mutogatni kellene a helyieknek, hanem szépen elő tudnánk adni magunkat. De jó lenne, ha a gyermekeinknek, mikor hozzánk fordulnak segítségért a nyelvleckével kapcsolatban, nem kellene azt mondanunk: „Sajnálom, de nem tudok ebben segíteni.”

Íme néhány tipp, melyek könnyebbé teszik a nyelvtanulást.

1. Ne szavakat, kifejezéseket tanulj!

A magányos szavak könnyedén kiesnek a memóriádból, ráadásul nehezebb élő beszédben alkalmazni őket. Rendben van, tudod, hogy van a szív. Akkor már azt is el tudod mondani, hogy „a szíve legmélyén”, vagy „teljes szívéből”? Milyen elöljárókat használunk? Hogyan ragozzuk?
Ha viszont már alapból ezeket a kifejezéseket tanulod meg, sokkal egyszerűbb dolgod lesz.

2. Olyannal tanulj, ami érdekel!

Élsz-halsz a barkácsolásért, netán mindened a főzés, vagy a csillagászat? Akkor ebben a témában olvasgass! Sokkal könnyebben megmaradnak a dolgok, ha olyan dolgokhoz kötöd őket, amiket nagyon szeretsz.

3. Tanulj zenével!

Semmi sem marad meg benned annyira, mint egy-egy zeneszám. A ritmus, a dallam és a szöveg együttesen hat, és még évek múlva is emlékezni fogsz rájuk. Tölts le adott nyelvű zeneszámokat, és hallgasd őket minél többször! A műfaj nem számít! Először csak a dallammal és a ritmussal ismerkedj, a szöveg ráér később is. Igazán élvezetes módja ez a nyelvtanulásnak.

Remélem, ezzel a néhány tanáccsal megkönnyíthettem kicsit a nyelvtanulók dolgát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsunk előadást?

Szóbeli előadást, beszámolót kell tartanunk? Ha nem szeretünk szerepelni, a legjobb, ha minél alaposabban felkészülünk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük