Kezdőlap » Internet » Hogyan tanuljunk külföldi egyetemen ingyen?

Hogyan tanuljunk külföldi egyetemen ingyen?

Az internet nem csak hírek olvasására, vagy játékra használható, hanem tanulásra is. Több nagyszerű oldalon keresztül ingyenes regisztrációt követően jelentkezhetünk kurzusokra. Ez elősegíti, hogy nyelvtudásunk javuljon és speciális témákban még inkább nagyobb tudásra tegyünk szert. A kiválasztott órára feljelentkezünk és több héten keresztül, kapunk előadásanyagokat, videós prezentáció formában.

A prezentációk feliratozhatóak, letölthetőek és találunk hozzá egy egyszerűsített kivonatot, hogy követhető legyen. Minden hét egy dolgozattal zárul, mely annyiszor ismételhető, amennyiszer szeretnénk. A dolgozatot megadott időn belül kell teljesíteni, ami rendszerint két hét, vagyis két hetünk van egy anyag elsajátítására. Előzetesen felmérik, hogy mennyi időt tudunk foglalkozni a kiválasztott témával.

A kurzus végével pedig egy ötven kérdéses dolgozatot kell írnunk, mely eredményétől függően bizonyítványt kapunk. Szinte minden területet lefedő kurzus listával rendelkeznek, mely folyamatosan bővül, illetve folyamatosan újra is indulnak a kurzusok, vagyis nem lehet lemaradni semmiről sem. Olyan egyetemeken tudunk így órákat hallgatni, mint a Princeton, Yale, Harvard. Többnyire angol nyelven folyik az oktatás, és az oktatást mintegy kiegészítő tanulóklub nyelve is angol. A tanulóklub keretén belül egy-egy témát vitatnak meg a diákok, a témát bárki létrehozhatja és bárki csatlakozhat is hozzá. Jellemzően olyan dolgokat boncolgatnak, mely nem volt érthető vagy épp másképp gondolják.

Az előadó úgy szint hozzászólhat, és segíthet a felmerülő kérdések megválaszolásában. Kellemes keresgélést, és jó tanulást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fasizmus az interneten

Tipikus internetes ellentmondásokról beszélhetünk akkor, mikor egy adott ország által legálisnak elfogadott téma egy másik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük