Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan takarékoskodjunk az árammal?

Hogyan takarékoskodjunk az árammal?

Az energiával való takarékoskodás elsősorban az életünk átalakításával jár. Először is, ha még nem tettük volna meg, cseréljük le a lehető legtöbb égőt energiatakarékosra, kivéve azokat a helyeket, amelyeken ritkán használjuk, de akkor azonnal kell a fényerő, mert rövid ideig tartózkodunk az adott helyen. Jellemzően ilyen a wc, ha külön áll a fürdőszobától, a kamra és az ajtó előtti kültéri lámpa. Ezekben gyakran akár tíz vagy több évig is bírja a strapát a régi típusú izzó, ami azonnal teljes fényerőt ad, így fölösleges akár több ezer forintot kiadni, nem jelent jelentős spórolást havi szinten az égőcsere.
Vásároljunk egy fogyasztásmérőt, és teszteljük le, mennyit fogyasztanak az állandóan használt készülékek, például tévé, számítógép, illetve a bedugva hagyott töltők, stb. Kicsit talán elcsépelt, de érdemes átgondolni, hogy a régi tévékészüléket lecseréljük egy sokkal modernebb, például ledes verzióra, ami sokkal kevesebbet fogyaszt.
Optimalizáljuk a fagyasztó és a hűtőgép tartalmát. A hentesnél a jövő héten is adnak húst, hacsak nincs valami elképesztően nagy kedvezmény, akkor nem érdemes túl sok mindent a fagyasztóban felhalmozni. Kivéve persze, ha a saját termésről vagy disznóvágásból származó húsról van szó. Ügyeljünk rá, hogy ne tegyünk a hűtőbe még meleg ételt, csakis olyat, ami már lehűlt szobahőmérsékletre. Hűlés közben télen még ez is plusz energiát ad le a szobában, igaz elég keveset, de azonnal soknak fog tűnni, mikor a hűtőgépnek kell megbirkóznia vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk a közüzemi számlákon?

Ha okosan használjuk a házunkban lévő háztartási eszközöket, akkor sokat lehet velük spórolni, azonban ha …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük