Kezdőlap » Látnivalók » Hogyan tájékozódjunk Dániában

Hogyan tájékozódjunk Dániában

Északnyugat-Európában fekszik . Magába foglalja a Jylland-félsziget nagy részét és a közel fekvő szigeteket, mint például : Sjaelland, Fyn, Lolland, Falster és még sorolhatnánk. Hozzá tartozik még a balti-tengeri Bornholm sziget is. Dániához 480 kisebb sziget valamint a belső autonómiával rendelkező Feröer-szigetek s Grönland. Az ország területe enyhén hullámos alföldi táj. A legkiemelkedőbb pont a 173 méter magas Yding Skovhoj.

A nyugati partvidéket széles dűnesorok kísérik és védik a tengertől . Leghosszabb folyója a Gudená 158 km hosszú. Éghajlata óceáni, a tenger kiegyenlítő hatása nyugatról kelet felé csökken . Az évi középhőmérséklet 7-8 celsiusfok, az évi csapadék nyugatról keletre haladva 800-550 mm között változik. Dánia lakossága főleg dán nemzetiségű, de élnek itt nagyobb számban németek továbbá svédek is.

Grönland lakosságának túlnyomó része eszkimó. Az emberek többsége békeszerető gondolkodású, bár azért nem árt az óvatosság. Nagyon összetartóak ezért nem biztos , hogy egy esetleges vita a mi javunkra dőlne el. A fiatalok hamar elköltöznek otthonról és saját magukat tartják el , így megtanulnak céltudatos életmódot kialakítani. Határozottak , akik mindig tudják, mit és merre találnak. Nagyon sokan élnek meg halászatból. Hozzá tartozó területek , a Dán királysághoz kapcsolódnak. Grönland éghajlata cseppet sem nevezhető ideálisnak, a nyári hőmérséklet maximuma sem haladja meg a 20 fokot. Általában erős ködök borítják a területet, mely elég veszélyes a hajózás tekintetében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük