Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szoríthatjuk le a cukorbetegséget a teával

Hogyan szoríthatjuk le a cukorbetegséget a teával

A tea, amely egészen Ceylon-szigetéről (a mai Srí Lanka) érkezett Európába, számos rajongót állított maga mellé, főleg a Brit lakosok a nagyfogyasztók kontinensünkön. A kávé mellett ez az egyik olyan ital, amit előszeretettel fogyasztunk, sőt az egészséges életmód hívői akár még a kávét is helyettesítik a fekete teával. Azonban nem csak koffeintartalma miatt érdemes nagy figyelmet fordítanunk rá. A tea antioxidáns vegyületekben gazdag, amelyek az emberi szervezet általános egészségvédő molekulái.
A cukorbetegség egyre terjed világszerte, ezért minden természetes megoldás nagy segítséget jelenthet a megfékezésében. Szövődményei révén rontja a beteg életminőségét és életkilátásait. Kutatók szerint 4-5 csésze teát kéne innunk naponta a 2-es típusú diabétesz kockázatának csökkentésében. A baj az, hogy sajnos nem mindenki van jóban a teával még akkor sem, ha megfázott. Egy tanulmány megállapította, hogy azokban az országokban ahol napi 4 csésze teát a betegség előfordulása 20 százalékkal alacsonyabb.
A 2-es típusú cukorbetegség és tünetei kialakulásában több tényező is szerepet játszik. Általában az elhízás az egyik legfőbb oka a 2-es típusú cukorbetegség kifejlődésének. Viszont a tea úgy csökkentheti eme betegség kialakulását, hogy befolyással van a szervezet cukor felvételére, illetve védi a béta-sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. Ezek a jótékony hatások valószínűleg a teában lévő polifenoloknak köszönhetjük. Figyeljünk oda az ízesítésre, ugyanis a cukrozás, citromozás hatására a teában lévő hasznos csersavak hatása csökken. Filteres tea helyett inkább jó minőségű leveles teát fogyasszunk.
Akik törekednek az egészséges életmódra, azok számára kötelező ital a fekete tea. Élénkít, növeli a testi és szellemi frissességet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük