Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szilveszterezzünk kisgyermekes szülőként?

Hogyan szilveszterezzünk kisgyermekes szülőként?

Sok családban született az idén pici baba, vagy picit nagyobbacska gyermekek körében tartjuk a szilvesztert. Nem kell azonban ez miatt lemondanunk arról, hogy társaságban legyünk, jól érezzük magunkat. Pici odafigyeléssel és szervezéssel nagyon ügyesen megoldható, hogy ne kelljen mellőznünk a barátainkat.
Szerencsés, ha több családban is van pici gyermek, de ha egyedül mi vagyunk azok, akinek van kisgyermeke és nem tudjuk elhelyezni nagyszülőkhöz vagy ismerősökhöz, akkor egy szobát mindenképpen nevezzünk ki „babaszobának”.
Itt alakítsunk ki egy olyan közeget, ahol pihenni tudnak, játszani, vegyék körbe őket személyes tárgyaik, takaró, játék vagy amihez ragaszkodnak.
Napközben mindig legyen valaki, aki csak a gyerekekre felügyel, sajnos igaz a mondás, hogy „ sok bába közt, elvész a gyermek” törekedjünk mindenképp az ő biztonságukra.
Amíg nincs itt a lefekvés ideje, addig ők is legyenek közöttünk, ne túl nagy zajjal járó tevékenységeket folytassunk, így is, hogy többen vagyunk fel boríthatja a megszokott napirendet.
Mindig a gyermek van a legelső helyen, ezt a barátoknak is meg kell érteniük.
Este amikor a megszokott napirend szerint ( próbáljunk erre törekedni) megfürdetjük, ágyba tesszük, ne halasszuk el az esti rituálét, pl. ha szoktunk neki énekelni most is tegyük meg. Ha elaludt is időnként nézzük meg, ha több kisgyermek van akkor ajánlott valakinek ott tartózkodnia, de mindenképp a közelükben.
A társaság csendesebb körülmények között, mint a megszokott szilveszteri hangulat, de ettől függetlenül jól érezheti magát. Legyen a társaságban olyan, aki nem iszik alkoholt, hogy bármilyen probléma esetén autóban tudjunk ülni.
Társasozhatunk, csendesebb zene mellett táncolhatunk, beszélgethetünk, jókat ehetünk. Egy gyermek alapjaiban változtatja meg a család életét, de ezt ne érezzük tehernek, találhatunk megoldást mindenre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük