Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szilveszterezzünk cukorbetegen?

Hogyan szilveszterezzünk cukorbetegen?

A cukorbetegnek mindig figyelniük kell mindenre. A szilveszter elég nagy kihívás, hiszen reggelig maradni, hozzá igazítani az inzulint, az étkezést nem egyszerű feladat, és akkor még ott vannak az alkoholos italok is. Döntések sorozata az egész ünnep.
Először is, fontos a 3 óránkénti evés, legalább egy kis falatot, hogy egyensúlyban legyen a vércukorszint. Nagyobb étkezéseknél inzulin beadása.
Ha tudjuk, hogy jön cukorbeteg is szilveszterezni, érdemes kevés szénhidrátos rágcsákat is szerezni. De persze nyugodtan megkérdezhetjük, hogy ő hogy gondolja, mit szeretne enni, mert lehet, hogy simán bevállalja a “rendes” kaját. Legyenek falatkák, hidegtálak, zöldségek is.
Az alkoholról: mindenki saját magának következtesse ki, hogy mi hogyan hat rá. A sör decijében 5 gr szénhidrát van, fél liter sör 25 gr szénhidrát, az egy reggeli. Viszont az alkoholtartalma miatt inkább lefelé viszi a vércukorszintet. Ezt egyensúlyba tartani rágcsákkal lehet, ropi, keksz stb…
A rövideknek bár hatalmas a cukortartalmuk, de egyben az alkoholtartalmuk is. Így általában leviszi a vércukorszintet, majd fel, majd le. Ugrálhat tőle. A lényeg, hogy ne erőltessük a cukorbeteget, majd ő eldönti, hogy milyen alkoholt vállal be. Minek tudja a hatását. Ne nézzünk rá furán, ha vércukrot mér, inzulint ad be. Vegyük természetesnek, hiszen ez természete dolog is. Ne sértődjünk meg, ha hoz saját magának rágcsát, például kölesgolyót, aminek bár nagy a szénhidráttartalma, de sokáig kitart. Ezek fontos dolgok neki.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ünnepelik meg a fiatalok a Szilvesztert?

A Szilveszter az év utolsó napja, ekkor búcsúztatjuk el az ó évet és köszöntjük az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük