Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szexeljünk a terhesség alatt?

Hogyan szexeljünk a terhesség alatt?

Zavartalan várandóság során a szexuális együttlét önmagában nem veszélyes, mivel a magzatot a magzatvíz és az őt körülvevő hártyák nagyon jól megvédik.

A leendő szülők szexuális élete gyakran megváltozik a várandóság ideje alatt. Sok nőnél csökken a szexualitás iránti vágy a várandóság első három hónapjában, ami normális reakció a hormonális változásokra. Akkor sem igen van kedve az együttlétre, ha rosszul van, vagy pedig fáradt, ami gyakori probléma a korai hónapok elején.

A második három hónapban a szexuális érdeklődés megnövekedhet, sőt, a várandóság előtti időszak fölé is emelkedhet, majd ismét csökkenhet az utolsó három hónapban. Ebben az időben a nőnek egyre növekvő has méretei is problémát és kényelmetlenséget okozhatnak.

Amennyiben erre orvosi ellenjavallat nincs, a szexuális kapcsolat folytatható a szülés előtti 3-4. hétig. Ha a magzat már kész arra, hogy megszülessen, a szexuális kapcsolat előidézheti a szülés megindulását.

Ha önnek és partnerének szexuális problémái merülnének fel, nagyon fontos, hogy ezt megbeszéljék. Az aktív testi ragaszkodásnak nem kell feltétlenül hagyományos szexuális élethez vezetnie. Az orális vagy kézi ingerlés mindkét partnert elvezetheti a szexuális gyönyörhöz. Simogatás, ölelés, csókolózás és masszázs is szexuális kielégüléshez vezethet. Különböző új helyzeteket is kipróbálhatnak, pl. mind két partner az oldalán fekhet, vagy pedig a nő lehet felül. A térdelő helyzet is nagyon kedvező, mivel így nem nehezedik nyomás a nő hasára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Óvodaválasztás szempontjai

Az óvodaválasztás a legtöbb család számára nagy fejtörést okoz, hiszen általában- ha a gyermek nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük