Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szervezzünk barátnőként babaváró bulit?

Hogyan szervezzünk barátnőként babaváró bulit?

Amikor egy nő terhes lesz a hónapok számával növekszik azok száma is, akik sürögnek forognak a kismama körül, várják a legfrissebb híreket, pocakot simogatnak és szeretnének részt venni az egész folyamatban. Amerikában és más országokban ezért nagy sikernek örvendenek a babaváró bulik, amik talán Magyarországon még nem annyira elterjedtek, azonban számuk egyre gyarapodik.

A babaváró bulit általában a 3. trimeszterben lévő kismamának készítik, hiszek ekkor már kézzelfogható és valóságos mindenki számára a kis jövevény érkezése, a szülők is alig várják, hogy megszülessen az apróság és ezt szeretnék megosztani másokkal is, különösen a barátaikkal rokonaikkal.

Alap esetben ezt a babaváró bulit a leendő nagymama szervezi, azonban bármely családtag vagy jó barát szóba jöhet. Sok esetben az anyuka legjobb barátnője szervezi meg az egészet.

Mint minden bulinál a legfontosabb a megfelelő időpont kiválasztása. Ha ez megvan, akkor meghívót illik küldeni, amelyben tájékoztatjuk a meghívottat a buli céljáról, helyszínéről és időpontjáról. Ha élelmesek vagyunk, akkor csatolhatunk egy rövid listát a meghívó mellé, amelyben azokat a termékeket soroljuk fel, amelyeknek örülnénk, mint ajándékoknak.

Ha kiküldtük a meghívókat, akkor gondoskodni kell a megfelelő díszítésről a helyszínen, vásároljunk a baba nemének megfelelő színű dekorációt, ha ez még ismeretlen számunkra akkor a zöld a legjobb semleges szín. Legyenek lufik és babaköszöntő feliratok, vicces poharak, szívószálak.

Az élet és ital biztosított legyen, természetesen alkoholmentesen, hogy az anyuka ne érezze magát egyedül a sok piáló felnőtt között. Hagyjunk időt az ajándékok bontogatásának, ez legyen egy csapatélmény. Gondoskodjunk vicces programról is, ami kb. 1 órát elvisz a buliból: például rugdalózó festés a babának. Ezekre a programokra nagyon sok verziót találhatunk az interneten. Gondoskodjunk a megfelelő zenéről és hangulatról és szervezőként sose hagyjuk, hogy a hangulat lelaposodjon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük