Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szedhetünk fel néhány kilót?

Hogyan szedhetünk fel néhány kilót?

Habár napjaink egyik problémája a túlsúly, vannak olyan emberek is, akik vékony testalkatúak, és akármennyit esznek, akkor sem híznak egy dekát sem.
Az tulajdonképpen tévhit, hogy csak akkor lehet felszedni néhány kilót, ha rendszeresen sokat eszünk. Ez nemcsak hogy nem célravezető, de egészségtelen is. Általában az ilyen testalkatúak genetikai okok miatt nem tudnak hízni, vagyis a vékony testalkat az ő esetükben örökletes. Attól nem kell megijedni, hogyha valaki még tinédzserkorban nem érte el a végleges alakját, hiszen az csak körülbelül 30 éves kor után alakul ki. Akkor van tulajdonképpen probléma, hogyha többet is eszünk a kelleténél, és ennek ellenére is elkezdünk fogyni, ilyenkor érdemes felkeresni az orvost, hogy kivizsgálja mi lehet a probléma oka.
Még mielőtt elkezdünk akár egy fogyó, akár egy hízókúrát, érdemes megnézni azt, hogy tényleg szükségünk van e rá. Ezt a BMI indexszel, azaz a testtömegindex segítségével könnyen ellenőrizhetjük. Hogyha mégis úgy alakul hogy hízni szeretnénk, akkor pedig azt is ésszerűen kell csinálnunk. Sokan elrontják, mert sokkal többet esznek, mint amennyi jól esik nekik, és olyat, amit nem is szeretnek annyira. Ez nem jó! Hogyha hízni szeretnénk akkor is fontos, hogy egészséges táplálékot fogyasszunk, és naponta legalább 5 alkalommal együnk, kisebb adagokat, ne pedig 3-szor nagyot. A kiegyensúlyozott táplálkozás tehát ekkor is fontos, ráadásul a mozgást se hanyagoljuk el. Hogyha pedig nassolni lenne kedvünk, a legjobb ilyenkor a mazsola, és a dió.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük