Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan szabadúljunk meg az atkáktól?

Hogyan szabadúljunk meg az atkáktól?

Biztos még sokan közölünk, nem találkoztak ezzel az igen kellemetlen jelenséggel, de ha mégis előfordulna, vagy esetleg valakinél visszatérő jelenség lenne, azoknak itt van pár hasznos megoldás, hogy mit lehetünk ellene!
Az atkák nagyon szívósak, kevés hatásos megoldás van rájuk, nem öli meg őket holmi vegyszer, vagy egy alapos porszívás, sőt az utóbbival tilos próbálkozni! Az egyik megoldás ellenük a magas hőfok! Ha mégis úgy alakulna, hogy pár lakóval bővültünk, akkor minden ruhát, ágyneműt, és mosható dolgot legalább 60 fokon mossunk ki. Ha lehetőségünk van rá, és épp a téli hónapokban járunk, nyugodtan rakjuk ki az ágyneműt szellőzni, mert a hideg fagyos idő is elpusztítja őket! Ha törölgetünk, sose csináljuk száraz ronggyal, csak vizessel, mert így sokkal könnyebb őket eltávolítani! Mivel ágyunkat, szőnyegünket, nem nagyon tudjuk kimosni, ezért mindenképp vasaljuk át őket alaposan, amitől azonnal elpusztulnak. Nem ritka, hogy égő viszketéssel, vakarózással jár, ehhez való ellenanyagokat a patikákban pár száz forinttól beszerezhetünk, amivel alaposan át kell magunkat, és a velünk élőket kenni.
Megelőzésében sokat segít, ha olyan matracokat veszünk, ami műanyag bevonatú, ezen lehetetlen nekik az átjutás. Ágyneműinket sűrűn mossuk, legfőképp 60 fok felett, de ha lehet inkább 90 fokon. Ha beszerzünk egy gőztisztítót, nem csak az atkák ellen használhatjuk, hanem más kártevő ellen is, mivel ezzel szőnyegünket, és ágyunkat, vagy akár a függönyt, sokkal alaposabban kitisztíthatjuk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük