Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szabaduljunk meg a körömgombától?

Hogyan szabaduljunk meg a körömgombától?

A körömgomba alattomos fertőzés, ami a lakosság nagyobb részét érinti, mint gondolnánk. Leggyakrabban nem a kéz körmain, hanem a lábkörmökön jelentkezik. Ha időben diagnosztizáljuk, hogy körömgombával állunk szemben, otthon, orvos bevonása nélkül is elejét vehetjük a fertőzés terjedésének, és házi praktikákkal kikezelhetjük magunkat. De ha valaki ragaszkodik az orvos bevonásához, készüljön fel rá, hogy drága gyógyszeres (májkárosító) kezelést is felírhat neki, nem beszélve a költséges, patikákban beszerezhető gombaölő kenőcsök, stiftek, ecsetelőkről.
Ezek helyett viszont léteznek olcsóbb megoldások, amikhez nem kell költségekbe veri magunkat, hiszen bármelyik megtalálható egy átlagos háztartásban. A gyógyulási folyamatot egyik sem gyorsítja fel, így mindenképp hónapokba telik a körömgomba teljes eltüntetése, hiszen ehhez a körömnek teljesen le kell nőnie – ami lábkörmök esetében sokkal lassabb, mint a kézkörmöknél. De az alábbi termékek segítenek fertőtleníteni és megsemmisíteni „ásókát”. Mi kell hát hozzá? Fokhagyma, 20%-os háztartási ecet. A fokhagyma köztudottan nagyon jó fertőtlenítő hatással bír, és ha összenyomjuk és ecetben áztatni hagyjuk, ketten együtt verhetetlenek a gombairtásban. A fokhagymás ecetes lébe mártott vattával vagy fültisztító pálcikával kenjük be a fertőzött körmök, a köröm körül és juttassunk a köröm alá is belőle. Ezt a műveletet naponta kétszer ismételjük meg. Ha türelmesek vagyunk (és annak kell lenni!), pár hét, de másfél hónap után már határozott javulást vehetünk észre: a frissen nőtt köröm már nem sárgás, és nem emelkedik el a bőrtől, hanem egészséges rózsaszín. Egészen addig kell kezelni a körmöt, míg az teljesen le nem nő. Sajnos a gomba, ha nincs kezelve, könnyen tovább terjedhet, ezért folyamatos kezelést és figyelmet igényel.
Vannak azonban olyanok, akik a hipó használatára esküsznek. Ugyanúgy kell eljárni, mint a hagymás ecet esetében. Maró, tisztító hatása megöli a gombát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire jó az étkezési napló?

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, amikor elhatározza: “Elég volt”, “Változtatnom kell”, “Fogynom kell”, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük