Kezdőlap » Étel » Hogyan süssél egészségesebben?

Hogyan süssél egészségesebben?

Sok embernek baja van az alakjával, és jaj a kalóriák és a szénhidrátok, nagy ellenségek. De ezeket kisebb-nagyobb trükökkel lehet csökkenteni.
Először is a lisztet le lehet cserélni tönkölybúzalisztre. Több benne a rost, később szívódik fel, így később leszünk éhesek. Ott van a zabliszt is, aminél érdemes beszerezni egy konyhai aprítót. Mivel a zabliszt kevés ideig áll el, így érdemes sima hántolt zabot venni és azt darálni.
A zab nagyon hasznos arra is, hogy folyadéktól megduzzad és így kevés alapanyagból kétszer annyi lesz.
Krémeknél, töltelékeknél lehet használni édesítőt. Ha lehet ne mesterségeset, inkább steviát, vagy nyírfacukrot, mivel ezek növényi eredetűek. Sőt a nyírfacukornak van egy olyan tulajdonsága, hogy csak a fele „hasznosul” szénhidrátként. Így még kevesebb szénhidrát érhető el a sütiben. Egy jobb, de több kalóriás megoldás, a méz. Igaz a méznek körülbelül ugyanannyi a cukortartalma, mint a kristálycukornak, de csak csupa hasznos tulajdonsága van.
Elég sok bolti egészségételt lehet kapni, de ezeknek az összetételét érdemes jól megnézni. Sok esetben ugyanannyi a szénhidrát tartalma, mint a sima sütinek, csak eladják jobbként, meg persze drágábban. Sok esetben egyszerűen belekevernek valamilyen barnító anyagot a kenyérbe, és eladják barna kenyérként. Vagy valamit eladnak, mint cukormentes, aztán az első összetevő a cukor. Az nagyon szomorú. Szóval érdemes erre nagyon odafigyelni, hiszen a boltoknak a céljuk az eladás, és ennyi. Hogy te megveszed e, az rajtad áll.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk diétásan rakott kelt?

A diéta és életmódváltás követői törekszenek a minél egészségesebb, kalóriaszegényebb ételek elkészítésére és fogyasztására. Alapvetően …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük