Kezdőlap » Fitnesz » Hogyan sportoljunk többet?

Hogyan sportoljunk többet?

Sokan fogadják meg újra és újra: jövő héttől többet sportolnak. Valószínűleg a leggyakoribb újévi fogadalmak között is szerepel ez a kijelentés. Azonban betartani már nem olyan egyszerű: valószínűleg ez a leggyakrabban megszegett fogadalmak egyike.

Sokaknak nehezére esik, hogy felülkerekedjenek a lustább hozzáálláson és tartósan megváltoztassák az életmódjukat. Ahogy csökken a motiváció, a legtöbben a mozgásra is ritkábban, vagy egyáltalán nem keresnek alkalmat. Hogy megakadályozzuk ezt a jelenséget, a szakértők összeállítottak egy listát, amely kipróbált technikákon, tapasztalatokon alapul, és segíthet a magatartásunk, hozzáállásunk megváltoztatásán.
Tartsuk magunkat az előírt időtartamhoz, a mozgás gyakoriságához: akár rögzítsük írásban a feltételeket.
Vizsgáljuk meg, milyen mozgási lehetőségek vannak, amik helyileg is könnyen elérhetőek, és az egyéni ízlésünknek, természetünknek is megfelelnek.

Az átállásban, az új szokások kialakításában segítenek az “amikor-akkor” mondások: “Amikor hétfőnként hazaérek, elmegyek egy félórát sétálni”. Amennyiben úgy könnyebb betartani, érdemes írásban is rögzítenünk a mondatokat.

Hasonlóan járhatunk el a különféle, előre látható kifogásokkal: “Hogyha hétfő délután esik, a séta helyett tornázom félórát a nappaliban”.
Az elért eredmények dokumentálása motivációt ad, és visszajelzésként szolgál a kitűzött célokkal kapcsolatban.
Keressünk támogatást: ha egy barátunkkal közösen kezdünk bele a sportba, egymást is motiválni, bátorítani tudjuk, és kisebb az esélye, hogy újból felhagyunk a mozgással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük