Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan sportoljunk költséghatékonyan?

Hogyan sportoljunk költséghatékonyan?

Ebben a rohanó világban, amikor az embernek alig jut ideje bármire, saját magára meg főleg nem, jól jönnek az apró hasznos praktikák.
Ugye mindenki szeretne egészséges és fitt lenni? De az otthonában nem mindenkinek vannak meg a megfelelő eszközök, gépek, súlyzók, hogy azok használatával végezzünk gyakorlatot. És nem mindenki tud időt szakítani arra, hogy eljárjon az edzőterembe és ott „kínozza magát”. Arra meg végképp nem biztos, hogy lenne kerete, hogy fizesse a bérletet, netán személyi edzőt fogadjon, hogy formába hozza. Az otthoni torna még csak-csak elmegy. Be is tudjuk ütemezni a mindennapokba, hiszen ahhoz kimozdulni sem kell a lakásból. Már a videó megosztó portálokon is találhatunk videókat, amik 15-30 perces gyakorlatokat mutatnak be, azokat követhetjük és elvégezhetjük az ott látható gyakorlatokat.
Napi 20-30 perc mozgás mindenkinek kell, de ehhez nem kell hatalmas kiadásokba vernünk magunkat.
Már az is megteszi a hatását, ha a közlekedési eszközök helyett gyalog megyünk a munkába, vagy az iskolába. Vagy ha nem minden áron autóval akarunk mindenhova eljutni. tegyük félre, főleg tavasszal, nyáron, és az őszi jó időben a kényelmes gépjárműveket, és mozogjunk a saját érdekünkben!
És ott van a bicikli. A lehető legjobb módja annak, hogy átmozgassuk a testünket. Tökéletes eszköz, hogy dolgozni járjunk vele. gyorsabb, mintha sétálnánk, mégis hatékony alakformáló és kalóriaégető mozgásforma.
Mindig azt hallani, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb testedzés, ha felhúzzuk az edzőcipőt és elmegyünk futni. És mennyire igaz! Nem kell hozzá semmi, csak az elhatározás. Na meg egy kényelmes sportcipő és melegítő. Még ha csak kis körökkel is kezdjük a háztömb körül, az is sokat ér. A futás a legjobb állóképesség növelő mozgásforma, ami testünk minden izmát megmozgatja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük