Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan spóroljunk a felújításra?

Hogyan spóroljunk a felújításra?

Ha valamit fel kell újítani a házban, az első kérdés, ami felmerül az emberben, hogy mennyibe is fog ez kerülni… Szerencsére azonban a felújítási munkálat megtervezése és elvégzése sem megy egyik napról a másikra, így érdemes ezt összekötni egy jól átgondolt spórolással. Különösen, hogy a legjobb megoldás, ha hitelfelvételre nincs szükség.

Ha kisebb összegre van szükség, kb. 100.000 forintos összeghatárig bezárólag, akkor akár egy egyszerű malacpersely is megteheti. Elhatározhatjuk például, hogy ide dobáljuk a 200 vagy 500 forintosokat, amiket visszakapunk vásárláskor. A visszajárót tudat alatt gyakran beleszámoljuk a vásárlás költségébe, így nem kell nagy nyomást gyakorolnunk magunkra.

Kicsit nagyobb összeg esetén érdemes inkább bankszámlára gyűjteni az összeget. Vannak már bankok, ahol külön gyűjtőszámlát nyithatunk, meghatározhatjuk, hogy havonta mikor és mekkora összeget akarunk elkülöníteni. A gyűjtőszámla megakadályozza, hogy a megélhetési költségek kalkulációjakor állandóan a szemünk elé kerüljön egy nagyobb összeg, amit viszont nem akarunk elkölteni.
Néhány százezres összeg felett már érdemes inkább valamilyen lakástakarékossági számlát nyitni. Ennek előnye, hogy állami támogatás is jár a befizetett összeg után, tehát végül jóval több pénzt vehetünk ki, mint amit mi beleadtunk. A szerződés szerint a megtakarítást csak házfelújításra, építésre, stb. költhetjük, de ha lemondunk az állami támogatásról, akkor – még akár menet közben megszüntetve a szerződést – a megtakarítást bármire elkölthetjük. Jelenleg a maximális havi befizetés 20.000 forint, ami egy háztartás költségei között nem olyan jelentős, viszont ha nem tesszük félre, akkor valószínű, hogy elköltjük a mindennapi igényekre. Ilyen megfontolások mellett talán már nem is annyira nehéz kicsit türelemmel lenni, és hitelfelvétel helyett inkább takarékoskodni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük