Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan spórolhatunk úgy, hogy az életminőségünkön is javítunk?

Hogyan spórolhatunk úgy, hogy az életminőségünkön is javítunk?

Mikor meghalljuk azt a kifejezést, hogy az életminőség javítása, nagy többségünk rögtön vágná is rá, hogy nincs arra nekünk pénzünk. Pedig alapvetően nem feltétlen okoz plusz kiadást egy kicsit egészségesebben élni. Kicsit több befektetett idővel és energiával számos olyan változást hozhatunk az életünkbe, amely elősegíti a jobb életminőség elérését.
Olyan rég elfeledett házi praktikák tárházát rejti az internet, amelyek révén kevesebb tartósítószert fogyaszthatunk, ízesebb ételeket ehetünk. Nem mellékes az sem, hogy egészen máshogy esik az embernek egy olyan ételt elfogyasztani, amelyről tudja, hogy miből és hogyan készült. Kisgyermekes családokban különösen fontos lehet, hogy ízfokozóktól, aromáktól mentes étel kerüljön az asztalra, melyből bátran szedhetnek akár a legkisebbek is.
Persze a ma emberének igazi kihívás lehet ez, hiszen rohanó, ugyanakkor -bizonyos szempontból- elkényelmesedett világunkban egyszerűbbnek tűnik bemenni a boltba és levenni a polcról például a sajtot vagy az ételízesítőt, mint otthon nekiállni és időt-energiát rászánva minőségi élelmiszert előállítani a saját konyhánkban. Pedig mi már sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, mint öreganyáink, déd öreganyáink voltak, mert a technika vívmányainak köszönhetően, sokkal gyorsabban és egyszerűbben használhatjuk azokat a praktikákat, amelyek generációról-generációra öröklődtek, mégis kicsit, mintha elfelejtettük volna őket. Egy adag házi „Édes Anna” elkészítése például 20 percet vesz igénybe, és sokkal olcsóbb, intenzívebb ízű és egészségesebb terméket kapunk, mint a boltban vásárolt.
Amikor a boltban a polcok előtt állunk, gondolkodjunk el egy kicsit azon, hogy nem tudnánk ugyanezt a minőséget, vagy -adott esetben- sokkal jobbat otthon elérni? Sok esetben a válasz az lesz, hogy dehogynem, csak akarni kell!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük