Kezdőlap » Családi élet » Hogyan segíthetnek a negatív érzések?

Hogyan segíthetnek a negatív érzések?

Lehet, hogy furcsán hangzik, hogy segítenek a negatív érzések, de ha megtanulunk bánni velük, akár hasznunkra is lehetnek. A negatív érzések abban segíthetnek, hogy rájöjjünk mi az ami az életünkből hiányzik, és a segítségükkel feljavíthatjuk kapcsolatainkat, karrierünket és közérzetünket.
Ugyanis gyakran nem nézünk szembe félelmeinkkel inkább eltemetjük őket a tudatalattink mélyére. Ilyen az irigység, ha olyanra fenjük a fogunkat, ami nem a miénk az egy idő után nyomasztó. Mindenkit arra nevelnek, hogy a féltékenység bűn, így ezt elfojtjuk. Pedig ez egy természetes reakció és ha pozitívan nézzük ráébreszt, hogy mi hiányzik nekünk. Elsőként el kell ismerni, hogy mire is vagyunk féltékenyek. Ezután próbáljuk meg kizárni azt a valakit, akinek a valamijére fáj a fogunk. Koncentráljunk arra, hogy mi hiányzik az életünkből és hogyan tudnánk azt megteremteni.
Egy másik negatív érzés a félénkség. Ez abban is megnyilvánulhat, hogy például nem merünk reklamálni egy étteremben. Ez a legszelídebb módja, van ennek sokkal szélsőségesebb változata, amikor ezt kihasználva megfélemlítenek, terrorizálnak. A félénkség kiváltó oka, ha valaki haszontalannak, sikertelennek érzi magát. Mindemellett nagyszerű tulajdonság is, ami gyakran párosul empátiával, segítőkészséggel. Ez egy nagyon is szerethető tulajdonság.
Bármilyen hihetetlen a dühöt is lehet pozitívan kezelni. Magabiztosságról árulkodik. Azt jelenti, hogy kiállsz magadért és biztos vagy a pozíciódban. Viszont a dühöt meg kell tudni tanulni kezelni, erre jó alkalom a jóga. A jógalégzést megfelelő gyakorlás után ösztönösen alkalmazhatod, amikor kezd rád törni a düh.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Különélés vagy válás gyermek szemmel

Mindenki boldog, gondtalan életre vágyik, mégis akadnak családok ahol a problémák megoldását nem tudják együtt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük