Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan segít a közösségi média az álláskeresésben?

Hogyan segít a közösségi média az álláskeresésben?

Manapság egyre több a munkanélküli, és ez sajnos egyre csak növekszik. Az emberek elkeseredettségükben már nem is tudják, hogy kire számíthatnak, ezért minden egyes lehetőséget megragadnak, amik sajnos a legtöbb esetben csak átverés. Azonban van egy nagyon jó módszer, hogyan találjunk állást.
Az emberek segíthetnek egymásnak a közösségi média segítségével. A nevében is benne van, hogy a közösségi tagja egy csoportot alkotnak, ezért miért ne segíthetnének munkát szerezni? Nagyon sok olyan csoportot, oldalt találunk akár facebook-on is, ahol munkalehetőségeket osztanak meg egymással az emberek, és ezzel segítenek a másiknak, hogy minél hamarabb munkát, megélhetést találjon. Ezekkel a csoportokkal csupán annyi a gond, hogy nagyon-nagyon sok olyan munkalehetőség van, amelyet az interneten kell végezni, vagy meghívásos alapon jutalmaz, szóval ezek nem tűnnek olyan komolynak, de van egy másik olyan oldal, ahol az emberek találhatnak a számukra megfelelő munkát.
Ez az oldal a Linkedin. Habár Magyarországon sajnos nem sokan használják, mert a nyelve angol, és mivel itthon nem igen elterjedt, ezért nem is olyan sok magyar cég, és magyar ember van rajta. Aki azonban tud angolul, és nem probléma számára az idegen nyelven történő kommunikáció, és akár külföldön is dolgozna, akkor számukra kiváló lehetőség a Linkedin, hiszen ott nagyon komoly cégek, és állásajánlatok vannak, és elvből nem fordulnak elő internetes, otthoni munkák. Itt nagyon jó munkalehetőségeket lehet találni, és a karrierista gondolkodásúak igen jó lehetőségeket kaphatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük