Kezdőlap » Családi élet » Hogyan ronthatunk el egy kapcsolatot?

Hogyan ronthatunk el egy kapcsolatot?

Az életben mindenki keresi a társát. Amikor végre valaki olyanba botlunk, akit kedvelünk, és nem szeretnék a hamar elveszíteni, igyekezzünk pár részletre odafigyelni. Ezek a résztelek kicsit mások a kapcsolat kezdetekor, mint egy már összeszokott, hosszabb ideje randizó párnál.
Ha még csak most ismerkedünk az illetővel, a legfontosabb: a türelem. Nem kell elsietni semmit. Ne hajtson minket a tatár! A kapcsolat kezdetekor épp az az izgalmas, hogy fokról-fokra haladunk, apránként ismerjük a másikat: hogy mit szeret, milyen az ízlése, mik a szokásai. Mi se szeretnénk egyből kiadni minden információt magunkról, ugye? Jó esetben a másik fél sem igyekszik rögtön az első pár randevú alatt kiteregetni a teljes szennyest. Az elriasztja a partnert. Lényeges a fokozatosság, különben oda lenne az ismerkedés varázsa, ha egyből nyitott könyvek lennénk a másik szemében.
Az is nagyon fontos, hogy ne legyenek előítéleteink. Lehet, hogy a korábbi kapcsolatból rossz élményekkel távoztunk, és kicsit megingott a bizalmunk a másik nem iránt. De ezeket a régi sérelmeket hagyjuk magunk mögött és még véletlenül se vetítsük ki az új potenciális partnerre. Ő semmiről sem tehet, ami korábban történt, nem ő bántott minket. Kár lenne ezért alapból „leírni” őt. És ezért is kell fokozatosan megismerni, hogy kiderüljön, ő teljesen más, mint az, aki anno sok fájdalmat okozott. Pont ő lehet az, aki elfeledteti azokat.
Tartósabb kapcsolatnál fontos a bizalom. Ne kérjük folyton számon a másikat, hogy mit csinál akkor, amikor nem vagyunk vele. Főleg ne kíméletlenül beszámoltató stílusban. Ne ellenőrizgessük, hogy vajon tényleg ott van-e, ahol mondja. Egy szóval, igyekezzünk a féltékenységünket kordában tartani. Ha mindkettőnket megkíméljük a felesleges idegeskedéstől, a sok civakodástól, sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük