Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan reszeljük le a bőrkeményedést?

Hogyan reszeljük le a bőrkeményedést?

Bőrkeményedés a fokozott igénybe vétel kapcsán szokott leggyakrabban keletkezni, ezen belül is általában a lábon, vagy talpon.
Nagyon sok kellemetlenséget tud okozni, főleg ha a talpon van és akadályozza vagy nehezíti a járást.
A bőrkeményedés minőségétől függően eltávolítására több lehetőség is van. Amennyiben még nem túl nagy, akkor sikeresen szabadulhatunk meg tőle csiszológéppel, amik erre a célra készültek, és hangsúlyozottan száraz állapotban.
Lehetőség van ezeket a keményedéseket áztatás után is eltávolítani. Bőrtípustól függően 15-30 perces áztatás, vagy fürdés után az erre a célra kialakított szikével óvatosan leszedegethetjük. Vigyázni kell azonban hogy sérülés ne történjen, mert az ilyen eszköz használata veszélyes is lehet. Éppen ezért aki biztonságosan akarja megoldani az eltávolítást érdemes habkővel vagy valamilyen reszelővel végezni.
Ha több reszelő áll a rendelkezésünkre előbb mindig a durvábbat használjuk, majd a finomabbat. A bőrkeményedés felső részét eltávolítva tehetjük simábbá, és puhábbá a finom szemcsés reszelő használatával.
Ha a keményedés túlzott mértékű, esetleg elhanyagolt, akkor nem szabad arra törekedni hogy az egész megkeményedett bőrt egy alkalommal eltávolítsuk. Fokozatosan és kíméletesen kell megoldani, mert egyéb esetben járási kellemetlenséget okozhat. Az elhalt hámréteg eltávolítása után célszerű bőrpuhító krémet bemasszírozni.
A krém használata rendszeresen javasolt, hogy a későbbiekben elkerüljük a kellemetlenséget.
Oda kell figyelni arra is hogy kényelmes lábbelit viseljünk, mert ha kisebb mint a lábméretünk, vagy kialakítása nem a legmegfelelőbb számunkra, akkor a kiújulás lehetősége fennáll.
Végül de nem utolsó sorban meg kell említeni hogy az otthoni rendszeres lábápolás és a megfelelő lábbeli viselése csökkenti a bőrkeményedések kialakulását.
Amennyiben ennek ellenére is észleljük érdemes szakembert felkeresni, és egy jó pedikűrös hatékonyan meg tud tőle szabadítani.
Nem csak érdemes, de fontos is odafigyelni arra, hogy a bőrkeményedés kialakulásával járó kellemetlenséget elkerüljük, mert elhanyagolása komoly lábdeformációhoz vezethet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük