Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan rendezzük be a babaszobát?

Hogyan rendezzük be a babaszobát?

Újszülöttek esetében a kisbaba sokszor nem is saját szobában alszik, hanem a szülők szobájában, vagy annak a közvetlen közelében. Ennek nagy előnye, hogy az anyuka hallhatja éjjel a babát, felébred, ha enni kér, és villanykapcsolgatás, ajtócsapkodás nélkül is megetetheti, megnyugtathatja.
Az újszülöttnek ilyenkor még nincs szükséges másra, csak egy kiságyra, ahol alhat. A pelenkázást meg lehet oldani egy pelenkázófeltéttel egy komód tetején vagy az ágyon is. Az összes bababútor és felszerelés mindössze néhány négyzetméter helyet igényel.
Kicsit nagyobb korban, mikor már nem fenyeget a bölcsőhalál veszélye, és a kisbaba az éjszaka nagy részét átalussza, érthető, hogy a szülők is több egyedüllétre vágynak, ekkor már indokolt a külön szoba. Ha az nincs, akkor egy saját sarok leválasztása a nappaliból például paravánnal, könyvespolccal, egyéb térelválasztóval.
A szobát célszerű világos, vidám színekkel kifesteni. Fél évesnél nagyobb gyerekeket már elszórakoztatnak a falon lévő képek, festmények, matricák is. A padló esetében az a jó, ha könnyen takarítható, mert mindig adódhat kisebb-nagyobb baleset, de azért legyen lehetőség leteríteni puha, meleg, az eséseket kicsit felfogó szőnyeget vagy játszószőnyeget. Ezekből kapható áruházi darab is, de ha kicsit spórolni szeretnénk rajta, nézzünk körül az apróhirdetésekben. Kis kézügyességgel mi magunk is varrhatunk játszós szőnyeget maradék textildarabokból.
Természetesen a babaszobába is kell világítás, de ez ne legyen éles fehér fény, és ne irányuljon közvetlenül a kicsire. A legjobb a felfelé mutató lámpa meleg, sárga fényű izzóval.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan díszítsük a gyerekszobát biztonságosan?

A babaszoba minden szülő életében központi helyet foglal el, hiszen legalább 8-9 hónapjuk van, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük