Kezdőlap » Családi élet » Hogyan reagálnak az újdonsült apukák a baba érkezése után?

Hogyan reagálnak az újdonsült apukák a baba érkezése után?

Az újdonsült apukák meglepődve figyelik az új gyermek érkezése után a hirtelen változásokat. A nők akik gyermeket várnak, a 9 hónap alatt van idejük az új életre való felkészülésre. Ám az apukák erre nem tudnak készülni csak mikor már a szeretett kisbaba a családba bekerül. Sok édesanya a szülés után van hogy depresszióba kerül, ám azt kevesen tudják, hogy vannak esetek ahol a friss apuka is ebbe a helyzetbe is bele csöppenhet.
Ez sajnos annak köszönhető, hogy a baba érkezése után a kismama már nem az apukával lesz elfoglalva állandóan hanem a kisbabával, ami az apukáknál ez hirtelen változást jelent és depresszióhoz vezethet.
Ezt a problémát a nők úgy tudják csökkenteni ha kimutatják a párjuk felé való szeretet és megbeszélik az új családi élet dolgait.
Az új apukák a baráti társaságban már friss témaként a gyermekről való beszélgetés, amely gyakori ezekben az esetekben.
Mivel az apukák párja már nem csak vele foglalkozik így vannak esetek ahol az apukákban kialakul egy bizonyos féltékenység az új családtag miatt. Erre a segítség ha igyekeznek a párok, mindennap legalább egy kicsit kettesben lenni, hogy a férfi ne érezze ezt a bizonyos féltékenységet.
Az apukákban sokszor előjön a félelem is , amely arról szól, hogy vajon jó apja leszek-e a gyermekemnek és valóban én leszek-e a példaképe. Elsősorban az apukának egy új feladata alakul ki, amely arra készteti hogy a gyermeket megóvja minden bajtól, sérülésektől és hogy megadja neki azt a jólétet amire szüksége van. Később ezt a gyermek úgy fogja meghálálni, hogy az édesapja lesz majd a példaképe és büszkén mondja majd ki.
Sok sikert az apasághoz!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lépjünk túl a féltékenységen?

A féltékenység, a „zöld szemű szörnyeteg” sok kapcsolatot megkeserít. Talán okkal, talán csak a fantáziánk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük