Kezdőlap » Családi élet » Hogyan pótolhatjuk az elvesztett apát?

Hogyan pótolhatjuk az elvesztett apát?

Ostobaság lenne azt állítani, hogy az apa távolléte vagy halála nem hat ki a gyermek életére, és hogy az anya könnyűszerrel tudja pótolni a hiányzó vagy elvesztett apát.
De ha jól végzi a dolgát, a gyermek, akár fiú, akár leány, továbbra is normálisan és a társadalomba jól illeszkedve nő majd fel. Az édesanya lelki egyensúlya a legfontosabb. Néha magányosnak érzi magát, dühös vagy tehetetlen, és ezt a hangulatát érezteti a gyermekkel is. Ez bizonyos fokig természetes és a gyermeket nem is nagyon bántja. A lényeg az, hogy maradjon továbbra is természetes társadalmi lény, folytassa külső tevékenységeit, szórakozásait, tartsa fenn a baráti kapcsolatokat, amennyire csak teheti. Ez igen nehéz, ha a csecsemőjét vagy kicsi gyermekét úgy kell gondoznia, hogy nincs senki segítsége. De néha azért meghívhat embereket, elviheti a csecsemőt egy baráti házba éjszakára, ha a gyermek tud idegen helyen aludni. Többet ér a gyermeknek, ha az anya vidám és barátságos, mintha a mindennapi gondozást tökéletesen biztosítja számára. Semmit nem használ a gyermeknek, ha ő tölti be az édesanya egész tevékenységét és minden gondolatát. A gyermeknek arra is szüksége van (akár kicsi, akár nagy, akár fiú, akár leány), hogy apa híján más férfiakkal barátkozhasson.
Egy-két éves korig sokat számít az is, ha néha mesélnek a gyermeknek arról, hogy vannak kedves emberek, akik történetesen mély hangúak, másképp viselkednek és más ruhában járnak mint a nők. Még egy kedves mosolyú fűszeres vagy tejes is jó szolgálatot tesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan „ne” menjen randevúra.

Az emberek többsége elhagyja magát, nem sokat törődik önmagával, inkább a munkába éli ki minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük