Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan pihenjük ki a babával való éjszakázást?

Hogyan pihenjük ki a babával való éjszakázást?

Akár első akár sokadik babánk született meg a kezdet mindig számos nehézséget okoz. A babának rengeteg minden újdonsághoz kell hozzászoknia és idő kell mire a szervezete megszokja ezeket a körülményeket. Számos babánál problémát jelent, hogy felcseréli a nappalt az éjszakával. Nappal békésen szunyókál szinte egész nap és jelét sem adja bármilyen problémának esetleg csak akkor jelez sírással, ha megéhezik, viszont ezzel ellentétben éjszaka folyamatosan sír. Ezzel eléggé megnehezíti a friss anyuka dolgát, hisz nappal inkább próbálja a pihenés helyett elvégezni a babával kapcsolatos illetve a háztartással kapcsolatos teendőket, ahelyett, hogy amíg a baba alszik ő is pihenne.

Ezt viszont a szervezete később megérzi és a fáradtság végett és a szülés és terhesség során vesztett magnézium hiány végett ingerültebben reagál mindenre, ezzel csak olajat önt a tűzre hisz a baba érzi édesanyja feszültségét és így ő is feszültebb és sírósabb lesz.

A másik ok a sűrű éjszakázásra ha a baba nagyon hasfájós, mint minden betegség ez is éjszaka illetve este erőteljesebben jelentkezik. Ilyenkor feszeng a pici baba és elég nehéz megnyugtatni hiszen kellemetlen görcsök kínozzák. Ezt mérsékelhetjük cseppekkel illetve a babáknak való erre alkalmas teákkal. Viszont erről mindig kérdezzük meg vagy a védőnő vagy pedig a gyerekorvosunk véleményét. Ez később általában a harmadik hónap után mérséklődik és végre élvezhetjük az önfeledt babázást és elkezdhetjük kipihenni magunkat, hiszen ha mi pihentek vagyunk nagyobb a türelmünk és többet és boldogabban tudunk a babával időt tölteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük