Kezdőlap » Nyaralás » Hogyan pakoljunk be a bőröndünkbe?

Hogyan pakoljunk be a bőröndünkbe?

Amikor elutazunk, az egyik legfőbb problémát az okozza, hogy mit vigyünk magunkkal, illetve ezeket hogyan pakoljuk be úgy, hogy a lehető legkevesebb táskát kelljen magunkkal vinnünk. Ha az ember az élete során sokszor rá van kényszerítve arra, hogy hosszú távon utazzon, akkor egy idő után szerez némi rutint abban, hogy mi az, amit mindenképpen el kell vinni magunkkal és mi az, ami nélkül nem áll meg az életünk még az ország vagy a világ másik pontján sem.

Amikor készülünk bepakolni a bőröndünket, először célszerű alaposan átgondolni és eltervezni, hogy ahová megyünk, ott milyen programok és lehetőségek várnak ránk. A szálloda, ahol alszunk, milyen alapfelszereltséggel rendelkezik, mi tartozik bele az árba. Érdemes listát készíteni azokról a holmikról, amiket mindenképpen el szeretnénk magunkkal vinni, és érdemes ezeket valamilyen szempont alapján strukturálni: fontosság, hasznosság vagy akár méret szerint is.
Érdemes őket kategóriánként összeírni (ruha, tisztálkodási szerek, utazáshoz szükséges dolgok, strandfelszerelés), így jobban áttekinthető, alaposabban össze tudjuk gyűjteni a szükségeseket. Hogyha elkészült a listánk, akkor érdemes csak elkezdeni a szekrények bogarászását és a dolgaink pontos összeállítását. Szintén célszerű külön gyűjteni azokat, amiket be kell még szereznünk elutazás előtt és ezeket legalább 1-2 nappal korábban megvásárolni, hogy ne utolsó pillanatban kelljen kapkodni, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy kimarad valami a bőröndből.

Amikor a ruhákat csomagoljuk, mindig érdemes mindenféle eshetőségre felkészülni: hiába tudjuk, hogy a tengerparton, 30-35 fokban fogjuk a napjainkat eltölteni, fel kell készülni arra is, hogy bármikor becsúszhat egy-egy esős, hűvösebb nap vagy hidegebb este, amikor jólesik, ha van kéznél egy pulóver vagy hosszúnadrág. Mindig érdemes egy-két darabbal többet vinni mindenből, sose lehet tudni, hogy mi történhet a ruháinkkal.

Azonban nem szabad ezt sem túlzásba vinni, hiszen ha mindenből dupla mennyiséget viszünk, akkor elvesszük a lényeges dolgok elől a helyet, és az sem túl jó, ha a ruhák felét érintetlenül hozzuk haza, mert akkor csak feleslegesen cipeltük magunkkal. Fontos tehát, hogy mindig körültekintően, alaposan és koncentráltan járjunk el, így biztosan nem fog semmi lényeges otthon maradni, és nem is viszünk magunkkal sok fölösleges kacatot, amire egyáltalán nem lesz szükségünk az út során. Repülésnél még alaposabban kell eljárni, mert akkor még figyelni kell a bőröndöket érintő méret-és súlykorlátozásra is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük