Kezdőlap » Betegségek » Hogyan óvjuk a szemünket?

Hogyan óvjuk a szemünket?

A fénytelen szem általános energiahiányról árulkodik. A szemfehérje vörösödése kisebb nagyobb gyulladást jelez, vagy bizonyos tápanyagok- pl. C-vitamin, cink a véralvadást segítő K-vitamin, a hajszálereket erősítő E-vitamin és a B-vitaminkomplex vitaminjainak hiányát. A szem szivárványhártyája ( írisz ) egy teljes diagnosztikai rendszer, az iridológia alapja. Különösen értékes információkat szolgáltat a szivárványhártya külső köre-mely a szemfehérje felé határolja és a belső kör, a pupilla határa. Ha a külső kör fehéres lesz, elmosódik, ez a test és az érzékszervek általános tompultságát, a látás romlását jelzi.

Erős fény hatására a pupillának azonnal össze kell szűkülnie. Ha egy lámpa felvillanásakor a pupilla tág marad, az agy betegségével, sérülésével vagy kábítószer hatásával kell számolnunk. Aranypecsét és szemvidítófű teájával végzett szemfürdő igen hatásosan tisztítja és erősíti a szemet. A trifalát egy csésze vízzel, szűrjük át finom anyagon. Ez a tea az egyik legjobb szemfürdető és szemerősítők egyike. Használhatjuk még ezt a teát más szemproblémák esetében is.

Zöld hályog ( glaukóma ) vagy szürkehályog esetén is azonnali segítséget nyújthat. Vannak emberek akik nagyon világos szemel , mely szinte már áttetszőnek hat születtek. Számukra főleg nagyon fontos a szem megfelelő megóvása például az erős fénysugárzás esetében. Sokkal károsabb lehet az erős napfény hatása . Ezzel a legjobban egy megfelel uva-uvb védelemmel ellátott napszemüveg jelenti a védelmet, szemüveget viselő emberek pedig találhatnak fényre sötétedő szemüvegeket is .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük