Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan óvjuk meg egészségünket a kórokozók ellen?

Hogyan óvjuk meg egészségünket a kórokozók ellen?

A család minden tagja számára fontos, hogy olyan környezetben éljen, ami nem károsítja a szervezetét és nem rejti annak a veszélyét, hogy számos vírus fertőzést elkaphatunk. Ezért fontos otthonuk állandó és megfelelő takarítása. Ha kisgyermek is van a családban akkor erre fokozottan figyelni kell, hiszen biztosítani kell számára a megfelelő környezetet a kis felfedező útjai során vagy játék közben.

A legfontosabb, hogy ügyeljünk arra, hogy ne maradjon ki hosszabb időre a takarítás legalább két naponta csináljunk alapos takarítást a lakásban és figyeljünk arra, hogy mindig friss legyen a levegő bent, ezt mindennapos szellőztetéssel érhetjük el. A szellőztetést télen is végezzük, hisz a friss levegőre akkor is szükségünk van, így szervezetünk mindig megfelelő oxigénhez fog jutni.

Vannak praktikák, amik segítenek a higiénia megőrzésében, ilyen például, ha veszünk vendégváró papucsokat akár több méretben is és vendégeink csak az előszobáig mennek a kinti cipővel, hiszen a legtöbb baktérium és kórokozó kintről érkezik, így minimalizáltuk a kockázatát, hogy mindenfele széthordják a lakásban. A látogatás befejeztével az előszoba pedig gyorsan kitakarítható. Érdemes több felé lábtörlő szőnyegeket tenni így egy egyszerű mozdulattal kirázhatjuk őket a szabadban.

Mindig figyeljünk a megfelelő fertőtlenítő használatára, nem elegendő ha mindig antibakteriális tisztítót használunk ugyanis az csak a baktériumokat pusztítja el és a vírusokat, kórokozókat pedig nem. Mielőtt megvásárolunk valamilyen tisztítószert tájékozódjunk róla.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük