Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan óvjuk gyermekünket a téli megfázástól?

Hogyan óvjuk gyermekünket a téli megfázástól?

A tél beköszöntével egyre nagyobb számban jelennek meg felnőttek és gyerekek a háziorvosuknál megfázásos panaszokkal. A felnőttek ezt könnyebben kezelik talán, míg a gyermekek szervezetét egy nátha is könnyen ágynak döntheti.

Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb eséllyel forduljunk a télen háziorvoshoz mi is tehetünk ezt azt. A gyerekek szervezetét első sorban a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitellel erősíthetjük meg. A nyár végével sem szabad elfeledkeznünk a napi többször gyümölcsről és zöldségről, hiszen ezek mindennapi fogyasztása elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Vannak gyerekek, akik nem igazán szeretik se a gyümölcsöket, de a zöldségeket, náluk van más megoldás is. Lényeges, hogy elsősorban próbáljunk olyan alternatívát találni, amivel mégis rávehetjük őket ezeknek a fogyasztására. Például rendezzük mókás vagy rajzos formába a gyümölcsszeleteket, szórjunk rá egy kis jó minőségű csokit vagy minimális tejszínhabot. Ez a kis ,,egészségtelenség” belefér annak érdekében, hogy valamilyen kis természetes vitamint belecsempésszünk az étrendjükbe.

Ezeken felül természetesen szintetikus formában is támogathatjuk az egészségük megőrzését: válasszunk számukra gyógyszertárban természetes alapú étrend kiegészítőket. Lehetőleg ne tablettákat etessünk mindennap a gyerkőccel, hisz ezek sokszor teli vannak mesterséges kiegészítőkkel, adalékanyagokkal, pótlékokkal. Kérjük meg gyógyszerészünket, hogy segítsenek megtalálni a megfelelő természetes vitamin és ásványanyag utánpótlást, erre ne sajnáljuk a pénzt semmiféleképpen.

Ha anyagi keretünk nem engedi plusz étrend-kiegészítőket, akkor vásároljunk C-vitamint. Akarom mondani aszkorbinsav port. Az aszkorbinsav port szinte minden gyógyszertár kiadja, ha mégsem, akkor át kell menni egy másik helyre. Ebben a készítményben nincsenek adalékanyagok, káros kiegészítők és sokkal olcsóbb, mint a tabletta formában kapható C-vitamin. Kevésnek tűnik az adag, de nagyon kis mennyiség elegendő egy napra, így gazdaságosabb.

Az a fontos, hogy anyagi keretünkhöz mérten, de mindenféleképpen próbáljuk meg támogatni gyermekünk szervezetét, hiszen az iskolában, óvodában, közösségekben nagyon sok baktérium és vírus kering, így a betegség kialakulásának elég csak egy kis rés az immunrendszerük védőpajzsán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Müzli: a bolti keveréket, vagy a házi készítésűt válasszuk?

Egyszerűbbnek tűnik a müzlikeverék összeállítása helyett egyszerűen levenni a kész müzlit tartalmazó zacskót a szupermarketek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük