Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan őrizzük meg hajunk egészségét?

Hogyan őrizzük meg hajunk egészségét?

Az egészséges, dús, csillogó hajkorona a férfiaknál, és a nőknél egyaránt attraktív. Ahhoz, hogy a hajunk szép, és ápolt maradjon, nemcsak kívülről, hanem belülről is táplálnunk kell. Az egészséges táplálkozás sokat segíthet abban, hogy a hajhagymáink hozzájussanak a szükséges tápanyagokhoz.

Étrendünknek tartalmaznia kell az összes fontos makro-, és mikrotápanyagot. Az elegendő mennyiségű proteinfogyasztás különösen fontos ahhoz, hogy hajunk növekedni tudjon (egy nap alatt általában 0,3-0,5 millimétert). A mikrotápanyagok, mint a vitaminok, nyomelemek, és az ásványi anyagok is jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy hajkoronánk egészséges maradjon. Az A-vitamin (retinol) a hajszál felépítésében, rugalmasságának megőrzésében játszik fontos szerepet. A B-vitamincsoport tagjai erősítik a hajat, és szabályozzák a faggyúmirigyek aktivitását: ezzel megakadályozzák az erős zsírosodást. A H-vitamin (biotin) felelős hajunk fényéért, és segít megelőzni a hajvégek töredezését.

Az intenzív külső ápolás is fontos, hogy megőrizzük hajunk egészségét. A különféle hajápoló készítmények segíthetnek, hogy megelőzzük a fejbőr károsodását, a hajvégek töredezését, és hogy helyrehozzuk az UV-sugárzás, vagy a kemikáliák (például hajfestékek, hajszínezők) káros hatásait. Attól függően, hogy hajunk zsíros vagy száraz, egészséges vagy töredezett, dús vagy vékony szálú, természetes színű vagy festett, különböző ápolást igényel. Válasszunk hajtípusunknak megfelelő sampont, balzsamot, ápoló, tápláló hatású pakolásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük