Kezdőlap » Családi élet » Hogyan öltöztessük az ikreket ?

Hogyan öltöztessük az ikreket ?

Egyes anyák azt mondják, hogy mivel rendszerint pl. egyféle játszóruha van az áruházban, olyan, amilyen megfelel nagyságban, árban, anyagban egyaránt, igen nehéz lenne, sőt majdnem lehetetlen az ikreket különbözően öltöztetni. Más anyák azon a véleményen vannak, hogy már kezdettől különbözőképpen kell öltöztetni őket, hogy élvezzék a saját ruhájukat, amely más, mint a testvérüké.

Olyan beszámolókat is hallhatunk, amely szerint az ikreknek egyforma játékot kell venni, különben veszekednek és elégedetlenkednek. Máskor viszont azt mesélik, hogy mindig különböző játékokat vettek a gyermekeiknek, és így az ikrek már korán megszokták, hogy egy-egy játékon megosztozzanak. Ha a szülő természetesnek találja, hogy az ikrek akár szükségszerűségből, akár elvből ne öltözködjenek egyformán, és egyes játékszereken megosztozzanak, az ikrek minden bizonnyal elfogadják ezt az elvet.

De ha a szülők támogatják az ikreknek azt a kívánságát, hogy egyforma ruháik és játékaik legyenek, és minden alkalommal enged ilyen irányú kérésüknek, akkor egyre inkább ragaszkodnak ehhez. Természetesen ez mindenre és az egyes gyermekekre is áll: ha a szülő szilárd – a gyermek elfogadja az akaratát, ha a szülő habozik – , a gyermek vitatkozni kezd. Elősegíti az ikrek egyéniségének kifejlődését, ha külön fiókjuk vagy polcuk van és ha az egyforma ruhákat megkülönböztető jelzéssel látjuk el. A különböző színű, de egyébként egyforma ruha biztosítja mindkét előnyt: összetartás és az egyéni különbség érzését is. Ikrek is, de mégis külön egyéniségek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük