Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan oldjuk a stresszt természetesen?

Hogyan oldjuk a stresszt természetesen?

A mai világban elkerülhetetlen a stressz, sajnos. Sok minden szülhet stresszes helyzetet, de segíthetünk magunknak ezt megszüntetni, nem kell, feltétlenül gyógyszerre gondolni vannak természetes, homeopátiás megoldások is. Mindenképpen ajánlatos nem csak a tablettákra hagyatkozni az egészségünk további romlása érdekében.
Mielőtt felíratnánk az egy havi gyógyszer adagunkat gondolkodjunk el, hogy van e olyan megoldás, ami nem mérgezi úgy a szervezetünket, mint egy stressz oldó tabletta. A természetben megtalálható minden, amire az embernek szüksége lehet, így van ez a szorongás és a stressz oldással is. Ilyen növény a citromfű, amely oldja a gyomortájéki görcsös érzéseket és serkenti az étvágyat. Jól hat még az idegességből származó alvászavarokat és nincs mellékhatása, mivel természetes. Ha az idegességből kifolyólag szapora szívverésünk van és félelemérzetünk, akkor nagyon jó megoldás még a citromfűből készült illóolaj kenése a mellkasunkra. A kamilla, nem csak megfázáskor hatásos, hanem idegnyugtató és erősítő hatása is van. Az álmatlanságot is elűzhetjük egy csészeforró kamillateával. A következő növény a levendula, ez elég közismert a nyugtató hatásáról. Egy hosszú stresszes nap után ajánlatos egy levendula fürdőt venni. Az álmatlanságot egy illatpárnával űzhetjük el.
A szorongások és a pánikzavart illóolaj párologtatásával győzhetjük le. Ezért is kellene jobban oda figyelnünk a környezetünkre, hiszen minden bajra van ellenszer csak látni is kellene nem csak nézni. Nagyszerű, hogy manapság az orvosok is belátják a természet jótékony hatását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük