Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan oldjuk a stresszt?

Hogyan oldjuk a stresszt?

Biztos mindenki volt már úgy vele, hogy most aztán igazán elege van mindenből és mindenkiből. Betelt a pohár, túl sok a stressz, túl sok a probléma, nagyon sok mindenen jár a fejében, és egy sem túl vidám gondolat. Persze tudjuk, hogy ez az állapot múló, de ha hirtelen ránk tör a világfájdalom, akkor tenni kell ellene. Legyen a stressz forrása akár a munka, a család, a szomszédok, a gyereke, bárki, túl tudjuk tenni magunkat a pillanatnyi nehézségeken.
A legjobb „gyógymód”, ha kibeszéljük magunkból. Ha valakinek el tudjuk panaszolni a bánatunkat, gondunkat, bajunkat, ha valakinek kiönthetjük a szívünket, egyből megkönnyebbülést érzünk. Mert bár a gondok nem oldódnak meg, egy részét kiadtuk azzal, hogy beszéltünk róla. Ne feledkezzünk meg a barátunkról sem, aki végighallgatja a mondandónkat. Neki is minden bizonnyal van olyan gondolata, amit elmondana, amivel ő maga is könnyíthetne a lelkén. Hallgassuk meg hát őt is, cserébe, hogy ő is ott volt nekünk, mikor mi panaszkodtunk. Már maga a tudat, hogy ezzel segítettünk embertársunkon némi örömmel tölthet el.
Nem csak beszélgetés útján adhatjuk ki magunkból a vállunkra nehezedő gondolatokat, hanem ragadjunk tollat és papírt, és írjuk ki magunkból. Vessük papírra az érzéseinket, panaszáradatunkat. Utána nyugodtan kidobásra is ítélhetjük a papírt, de a megkönnyebbülés érzése, amit az vált ki, hogy kiadjuk a stressz forrását magunkból, a megnyugvás megmarad.
Mozogjunk! Akármilyen testmozgásba fogunk bele, legyen az séta egy baráttal, vagy kutyával, futás, biciklizés, otthoni torna, az kikapcsolja az agyat, eltereli a gondolatokat, felpezsdíti a vérünket, megmozgatja az izmainkat és máris más színben látjuk a világot.
Ha már korábban is belekóstoltunk a jógába, de egy ideje nem gyakoroltuk, a stresszes időszakban aktuálissá válik a felelevenítése. A jóga és a meditáció ellazít, kiüríti a gondolatainkat, elérhetjük belső békénket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Almaecet készítés fortélyai

Az alma minden formában finom és egészséges, az alma lé, az almabor, az almaecet, mindegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük