Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan nyaraljunk terhesen?

Hogyan nyaraljunk terhesen?

Ha nyaralni megyünk, akkor attól függően, hogy hova megyünk, oda kell figyelni a természetes vizek esetében. A tengerpartra menve nem kell félnünk, mert a tengervíz nem okozhat problémát. A strandon mielőtt bemennénk a vízbe, nézzünk körbe, és kerüljük el a koszos, szennyezett partszakaszokat. A harmadik trimeszter idején nem javasolt már a fürdőzés, mert nyitva lehet a méhszáj, és a fertőzés veszély többszörösére nő ilyenkor. A fertőzéssel az a baj, hogy a méhszájon keresztül eljuthat a magzathoz és megbetegítheti.

A parton be kell tartani néhány szabályt a nyugodt nyaralás érdekében. Napozást inkább hanyagoljuk, az árnyék a megfelelő hely egy terhes kismama számára. Használjunk fényvédő krémet, minél magasabb faktorszámú, annál jobb, akár 20 percenként is bekenhetjük vele magunkat. Sok folyadékot igyunk, de ne cukros üdítőket, inkább ásványvizet és gyümölcsleveket. Kerüljük a napon tartózkodást 11 óra és 15 óra között, a magas hőmérséklet és UV sugárzás miatt.

Ha messzibb országokba, például a trópusokra (ami az egész terhesség alatt nem javasolt) utazik valaki, jobban ügyelni kell a higiéniára a fertőzések miatt. A körülmények ezeken a helyeken rosszabbak, óvatosnak kell lenni. Terhesen már nem lehet beadni bizonyos védőoltásokat, amik a trópusi betegségek ellen megvédenének. Mindig legyen nálad egy kis egészségügyi összefoglaló magadról, vagy akár a kiskönyved is, és a megérkezés után érdemes feltérképezni a kórházakat, valamint a mentők számát, ha esetleg szükség lenne rájuk.
Kerülendő terhesen a mélyvíz és a magaslat, mert a nyomáskülönbség veszélyt hordozhat magában és az oxigénhiányos környezet nem tesz jót, sem a kismamának, sem a magzatnak.
A téli nyaralás esetén is érdemes odafigyelni és kerülni azokat a sportokat, amelyek sérüléssel járhatnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük