Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan növeljük önbizalmunkat?

Hogyan növeljük önbizalmunkat?

Sok ember szenved önbizalomhiányban. Ez több formában is megmutatkozhat. Egyik gyakori megnyilvánulása amikor az emberek külsejük miatt nincsenek megelégedve magukkal ezért nehezebben ismerkednek idegen személyekkel, járnak el közösségi helyekre. Ilyenkor egy komoly önértékelési gondokkal küzdenek. Ez betegségnek nem hívható, inkább pszichés „visszamaradottság” a saját értékeikkel szemben.
Sokak szeretnék önbecsülésüket feljebb tornázni, és felmerül a kérdés bennük hogyan is kell az önbizalmat növelni.
Különféle dolgok képesek javítani önbizalmunkon. Egyén függő, hogy kinél milyen gyorsan mutat javuló helyzetet. Bizonyos embereknek fontos a visszaigazolás, ami megerősíti az illetőt abban, hogy amit csinál az jó és elfogadható. Ez számára egyértelműen pozitív, jó érzéssel tölti el az embert.

Ha alacsony az önbizalmunk, semmiképpen sem ítélkezzünk mások felett, mert azt vissza fele is megkaphatjuk és nem hogy javítanánk a helyzeten, még jobban tovább rontjuk saját helyzetünket. Legjobb segítség lehet ilyenkor a család, aki támogat és segít amiben tud, vagy akár egy pszichológus aki szakértői tanácsadásával segíthet nekünk.
Semmiképpen sem szabad magunkba fordulni ha fennáll ez az állapot. Keressük a megfelelő társaságot ahol az ember jól érezheti magát. Ismerkedjünk, járjunk sétálni, sportolni, ezek mind hozzájárulnak ahhoz hogy személyiségünkről valós képet kapjunk. Próbáljunk minél hamarabb javítani ezen, mert mindenkinek érdeke hogy tisztában legyen saját értékeivel és azokat teljes mértékben kihasználja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük