Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan neveljük okosra a gyereket csecsemőkortól?

Hogyan neveljük okosra a gyereket csecsemőkortól?

A gyermek értelmi fejlődését már csecsemőkorban lehet befolyásolni, akkor is, hogyha még nem érti hogy mit mondunk neki, képes összekapcsolni az egyes arckifejezéseket és hanglejtéseket, így később könnyebben érti meg majd a beszédet is, és egyszerűbben társítja egyiket a másikhoz.
Sokat segíthetünk értelmi, illetve érzelmi fejlődésén is, hogyha ébren van, folyamatosan beszélünk hozzá. Azonban nem árt arra figyelni, hogy mit mondunk neki. Habár kiskorában még előfordulhat hogy tetszik neki a gügyörészés, azonban amikor már tanul beszélni, nem tesz jót neki hogyha a helyes szavak helyett valami babanyelvet tanul meg. Az értelmes szavak és beszédhasználat mellett az is sokat segít, ha sokat kimozdulunk vele otthonról, hiszen akár egy bevásárlás során is olyan ingerek érhetik, melyek elképesztően fejlesztik az agyát, és megsokszorozzák agysejtjeinek számát is.
Fontos egy kisgyerek számára az is, hogy szeretetteljes közegben nőjön fel. Hogyha szeretetünket nemcsak szavakkal, hanem öleléssel és puszival is kifejezzük, sokat segít a kisgyermeknek, ahogy az is, hogy értelmesen az ő szintjén elmagyarázunk neki dolgokat. Ha rosszat tesz, ne csak azt mondogassuk hogy nem szabad, hanem magyarázzuk el kedvesen, hogy miért nem szabad. A kisgyermeket elképesztően fejleszti, ha több időt tölt a szabadban, ahol rengeteg ismeretlen felfedeznivaló van számára. Ehhez persze kell a szülők játékos magyarázása és rávezetése is az új dolgokra, de közben a baba is rengeteget tanul, pedig mi talán észre sem vesszük mennyire odafigyel mindenre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük