Kezdőlap » Karácsony » Hogyan ne legyen nyűg a karácsonyi ajándék vásárlás?

Hogyan ne legyen nyűg a karácsonyi ajándék vásárlás?

December 24-én pánik szerűen rohanunk az embertömegben egy plázában, vagy egy karácsonyi vásárban, és mindenféle hasznavehetetlen dolgot vásárolunk össze kapkodva….. Rengeteg pénzért. A 120-dik mécsest és illat gyertyát, és hasznavehetetlen kütyüt. Ismerős?:) Gondolom mindenki legalább egyszer már volt ebben a szituációban.
Minden évben megfogadjuk, hogy jövőre majd időben, és okosan! Aztán itt a következő karácsony, és megint tanácstalanul állunk.
Hát most előzzük meg! Még nem késtünk el, van idő! Tervezzük meg előre a karácsonyi ajándékozást.
Először is írjuk össze, hogy kit szeretnénk megajándékozni, és mennyi pénzt tudunk erre szánni. Ha megvan a listánk, akkor szelektálhatunk is:) Nem biztos, hogy minden utolsó 32-dik unokatestvért, egy éve nem látott barátot, barátnőt is meg kell ajándékoznunk. Ha kialakult a végleges lista, akkor elkezdhetünk gondolkozni az ajándékokon.
Nem biztos, hogy mindenkinek feltétlen drága bolti ajándékot kell adnunk. Adjunk saját készítésű ajándékot. Ha például konyha tündérek vagyunk, adjunk saját befőzésű lekvárt, ételízesítőt, paprikakrémet, mogyorókrémet, szörpöt ajándékba. Főleg ha olyannak adjuk, akiről tudjuk, hogy maga nem készít hasonlót, de szereti, biztosan nagy lesz az öröm. Vegyük le a polcról, és díszítsük fel szépen az üveget. Készítsünk rá üveg festést, ragasszunk rá karácsonyi csomagoló papírt, készítsünk a tetejére anyagból szép borítást, tekerjük körbe egy szép szalaggal. Írjunk hozzá személyre szóló karácsonyi kártyát, és meg is van a saját készítésű ajándékunk.

Ha kötünk, horgolunk, készíthetünk saját kezűleg sapkát, sálat, zoknit, lábmelegítőt. Ezt még karácsonyig simán elkészíthetjük. Ha nem vagyunk olyan nagy konyhatündérek, akkor például akiről tudjuk, hogy főz, annak készíthetünk ízesített olajat. Ehhez vegyünk egy üveg olíva olajat, egy szép üvegbe tegyünk egy gerezd fokhagymát, egy szép chilli paprikát, egy ág rozmaringot, kakukkfüvet, öntsük fel az olíva olajjal, díszítsük fel az üveget, és máris kész az egyedi kézzel készített ajándék.
Ezek után marad a legközelebbi család, akire az ajándékra szánt pénzünket költhetjük. A gyerekek biztosan a játékoknak örülnek a legjobban! Rengeteg társas játékot el lehet készíteni házilag is. De ha venni szeretnénk, akkor érdemes szétnézni az interneten, rengeteg akcióval találkozhatunk, és olcsóbban és kényelmesebben tudunk vásárolni. Valamint érdemes használt játékok között is szétnézni. Akár fele áron lehet teljesen új állapotú játékokat vásárolni.
Ha tudjuk, hogy valamelyik család tagunk valami drágább ajándékot szeretne, háztartási gépet, technikai kütyüt, akkor fogjunk össze a családdal. Beszéljünk össze, és vegyük meg együtt. Így biztosan boldog lesz a megajándékozott is, és mi is megúszhatjuk vastagabb pénztárca nélkül is.
Ha így készülünk a karácsonyra, biztosan felesleges kacatok nélkül élhetjük meg az ünnepet, ami nem az ajándék értékéről, hanem a szeretetről szól, és biztos ezektől az ajándékoktól mindenkinek mosoly ül az arcára, és nem a csalódottságot kell palástolnia:)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük