Kezdőlap » Karácsony » Hogyan működik a cipősdoboz akció?

Hogyan működik a cipősdoboz akció?

Nagyjából egy évtizede indult hazánkban az első önálló cipősdoboz akció, a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével. Akkor még egy gyűjtőpontra lehetett eljuttatni a „fiú” vagy „lány” jelzésű csomagokat.

2010-ben már Budapest minden kerületében leadhatóak voltak az ajándékcsomagok, s a megyékben is egyre több gyűjtőpont létesült. A magánembereken kívül több munkahely, iskola is becsatlakozott a programba. Egy évvel később már majdnem 25000 dobozt készítettek a lelkes adományozók, a csomagok egy részét pedig az erdélyi Böjte Csaba atya árvaházába is eljuttatták. Tavaly 33000 ajándékdoboz gyűlt össze, s az adakozni vágyók már online dobozokat is vásárolhattak, ezen kívül adományvonal hívásával is támogathatták az akció sikerét.

S hogy mit rejtenek a dobozok? Elsősorban attól függ, hogy lánynak vagy fiúnak szánják-e őket. Érdemes ráírni a megajándékozandó életkorát is, hiszen másnak örül egy nyolc- és egy tizennégy éves gyerek. A legelterjedtebb ajándékok a plüssállatok, írószeres csomagok, könyvek, puzzle játékok, játékbabák, autók és csokoládék.

Vajon kik kapják az ajándékokat? Nagycsaládos gyermekek, a karácsonyi ünnepet a kórházban töltő kicsik, árvák vagy csonka családban nevelkedők, tanyán vagy kis faluban élők, fogyatékos iskolában tanulók.

A cipősdoboz akció időközben némi versenyjelleget is magára öltött, mivel akadtak olyan egyetemi csapatok, akik azon vetélkedtek, hogy ki hoz be több csomagot a gyűjtőpontra, illetve a Legkreatívabb Cipős doboz is sikeres kezdeményezéssé vált: a beérkezett dobozok külalakját szakértők zsűrizik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük