Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan mossunk hajat?

Hogyan mossunk hajat?

Rengeteg nőnek van gondja a hajával. Túl zsíros, túl száraz, töredezett, szálkás, csapzott…stb. Ez nem csak a személyes, testi tulajdonságokból adódhat, nem csak a környezet felelős érte (kipufogógázok, levegő, napfény, szennyeződések), hanem saját magunk is az okozói vagyunk főleg, ha nem tudjuk, hogyan is kezeljük, hogyan fésüljük, és hogyan mossuk.

1. Mivel hajunk nedvesen a legérzékenyebb, akkor törik a legjobban, ezért érdemes már hajmosás előtt alaposan kifésülni.
2. A legjobb, ha kád fölé hajolva mossuk meg hajunkat, ugyanis a fejünk hátsó része a legszennyezettebb. Ha zuhanyzás közben csináljuk, akkor is jó, ha előre hajolunk.
3. A legnagyobb tisztító a víz! Alaposan öblítsük le a hajunkat, közben masszírozzuk a fejbőrünket, ez az alapja az egésznek.
4. Nem feltétlenül a márkás samponok a legjobbak. Érdemes valamilyen gyógynövényes, kímélő sampont alkalmazni, biztosan nem okozunk nehézséget a hajunknak vele. A sampon nagy részét a tarkónkra tegyük, mint ahogy már említésre került, itt a legtöbb szennyeződés. Nem fontos, hogy nagyon habzódjon, elég egy borsónyi belőle, de aki szereti, tehet rá többet.
5. Alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe a sampont. A hajvégeket nem kell külön „csutakolni”, hiszen árt neki, és nem is annyira piszkos, hogy plusz mosást kelljen rajta végezni. Bőven elég az öblítés.
6. Samponozás után bő vízzel öblítsük le, ismét masszírozva a fejbőrt. Ezt legalább annyi ideig tegyük, amennyi ideig a fejünkön volt a sampon.
7. Ha balzsamot használsz, azt csak a hajvégekre tedd fel, mert zsírosít!
8. Érdemes kétszer elvégezni a mosást, hiszen az elsővel a piszoknak csak egy részét távolítjuk el, a másodszori mosás pedig elvégzi a maradékot.
9. Ha elkészültünk, csavarjuk egy törölközőbe, nyomkodjuk meg a fejünkön, és kész is a törlés.
10. Lehetőleg ne szárítsuk hajszárítóval, vagy csak alacsony fokozaton. Nyáron nyugodtan száríthatjuk a napon, de mindenképpen jobb a hajnak, ha magától szárad meg, mint szárítóval.
11. A nedves hajra tehetünk hajvég-ápolót, amelytől könnyebben kifésülhető lesz a haj, de ez elhagyható.
12. Csak akkor fésüljük meg a hajat, ha már megszáradt, akkor is ritka fogú fésűvel! Nem tépjük a hajat!

A helyes hajmosás elősegítheti, hogy hajunk idővel egészségesebbé váljon, valamint kevésbé zsírosodjon be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a praktikus ruhatár?

A praktikus öltözködésnek több oldalról is van értelme, pénztárcánkat kímélhetjük azzal, hogy nem ész nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük