Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan méregtelenítsünk ?

Hogyan méregtelenítsünk ?

A méregtelenítés leginkább a téli időszak után lesz aktuális, mert szervezetünknek, ez az időszak nem tesz túl jót, így ez után érdemes újra feltöltődni vitaminokkal, és megerősíteni a szervezetünket! A belső szerveinkre is ráfér egy alapos tisztítókúra, hogy újra megkönnyítsük szerveinknek a hasznos tápanyagok felszívódását. A kúra lényege, hogy minden terhet levegyünk pár napra a szervezetünkről, ezáltal megszabadulni a méreganyagoktól és néhány fölös kilótól!
A legfontosabb dolog a méregtelenítésben, a nagy mennyiségű tiszta víz fogyasztása, mivel csak a víz tudja kimosni szervezetünkből a méreganyagokat, ezért legalább napi 3 litert fogyasszunk ilyenkor. Ha éppen tisztítókúránkat csináljunk, elsődleges szabály, hogy tartózkodjunk az alkoholtól, kávétól, és mindenféle káros anyag bevitelétől! Vese tisztításra nagyon jó a sárgarépa lé, de külön féle gyógyteakeverékek és vannak rá, és a májra egyaránt.

Ha utána nézünk, gyorsan találhatunk is párat, viszont rengetek féle van, nem lesz könnyű a választás, de különböző recepteket követve, összeválogathatunk magunknak, személyre szabva. Fontos, hogy a kalória bevitelt csökkentsük, így megszabadulhatunk pár kilótól is! A reggelinket soha ne mulasszuk el, hisz az a legfontosabb étkezésünk. Saláta, vagy müzli esetleg, teljesen meg is felel nap indításnak. Semmiféle egészségtelen, és zsíros ételt ne fogyasszunk a kúránk alatt, inkább annál több zöldséget. Kerüljük az édességet, és a desszertet, helyette elégedjünk meg ilyenkor, a gyümölcsökkel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sport megváltoztatja az örökítőanyagot

Táplálkozás, sport, kiegyensúlyozottság: az egészséges életmód jótékony hatása számos területen érvényesül. Újdonságnak számít, hogy az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük