Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan maradjunk nők szülés után?

Hogyan maradjunk nők szülés után?

A szülés utáni gyönyörű – és persze nem mindig könnyű – éveket is a legjobb igazi nőként megélni. Olyan nőként, aki nem “hízik bele” az anyaszerepbe, nem válik slampossá, kócossá, rendezetlenné. Nem csak azért, hogy a párod irántad érzett szerelme ne tűnjön tova nagyon gyorsan – hanem mert a szülés után lesz egy kis emberke, akinek sokáig te leszel a követendő példája, példaképe. Azt fogadja el, azt másolja, amit tőled lát, hall, tapasztal. Nem kell, hogy tökéletes legyél!

Emberi legyél, aki néha lehet kócos és slampos, néha kiborul, és kiabál is – de ne ez legyen az új, szülés utáni egyéniséged. Tudd – és így a kicsi gyermeked is tudni fogja -, hogy ez csak az egyensúlyi állapotból kibillent állapot – és nem ez az állandó. A “bocsáss meg”, vagy “ne haragudj” csodákra képes – kioldja a görcsöket nem csak benned, a gyermekedben is.

Anyaként is nőnek maradni nagy kihívás – de nem lehetetlen. A 9 hónap alatt felszedett kilók nem tűnnek el egyik napról a másikra nyomtalanul. De szépen, módszeresen le lehet adni, ha akarod. Ha nem akarod, mert jól érzed magad a bőrödben pár kilóval nehezebben is – az is rendben van. A döntés a te kezedben van. Ha mégis úgy döntesz, hogy jobban szeretnél a szülés előtti formádhoz hasonlítani, akkor gondold át, mit is kell tenned érte? Mennyi időt szánsz rendszeres testmozgásra, egészségesebb étrend kialakítására? Persze, fáradt vagy meg elcsigázott – hiszen az új kis jövevény energiád nagy részét elviszi nap mint nap – de minden csak elhatározás és akaraterő kérdése.

A napi vagy heti rendszeres testmozgás hosszú távon hozza meg a gyümölcsét, de nagyon megéri. Ne akarj “szupernő” (és egyben “szuperanyu”) lenni – bőven elég, ha te jól érzed magad a bőrödben, és kifelé harmóniát sugárzol. Akkor a gyermeked is nyugodt baba lesz, és a párod is szívesen tér haza új családja körébe, mert megkapja a figyelmet, és a nyugalmat a pihenéséhez – akárcsak korábban – még ha sok minden meg is változott a közös életetekben gyermeketek érkezésével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük