Kezdőlap » Látnivalók » Hogyan lett népszerű a Lillafüredi kisvasút?

Hogyan lett népszerű a Lillafüredi kisvasút?

A Lillafüredi kisvasút Miskolc és Ómassa között közlekedik, az év minden szakában, azonban a nyári turistaidőszakban valamelyest többször szállít utasokat, mint a téli időszakban. A kisvasút már több mint 50 éve üzemel, azonban nem mindig a jelenlegi útvonalán közeledett, mivel eredetileg nem a szórakoztatás volt a fő üzemeltetési célja, hanem az, hogy a Bükk erdőből kitermelt fákat, szenet, és köveket eljuttassa az akkor még működő Miskolci Vasgyárba.
Ebből kifolyólag több nyomvonala is van ennek a kisvasútnak, azonban a turisták csak a Dorottya utca és Ómassa közti nyomvonalon élvezhetik a Bükk adta természetvilágot. A kisvonat népszerűsége az elmúlt három évben igencsak megugrott, mivel a környéken lévő kisvasutak -mint például a szilvásváradi-, egyre drágábbak lettek, és egyúttal nem is nyújtanak már olyan élményt, amit korábban. A Lillafüredi kisvasút napjainkban folyamatos fejlesztések alatt áll, mivel az Európai Unió is látott benne reményt, és ennek köszönhetően több millió forinttal támogatta a céget, aminek következtében a fő vasútvonalat korszerűsítették, a megállókat felújították, és az ómassai végállomást pedig teljes mértékben renoválták, aminek köszönhetően egy Európai Unió szintű komplexum létesült a Bükk erdő mélyén.
Természetesen a vagonok felújítására is költöttek, így még korszerűbb környezetben utazhatnak a túrázni vágyók. A Lillafüredi kisvasút a beérkezett összegnek köszönhetően két, korábban leselejtezett, nem használt vonatot is fel tudott újítani, így már több mint 4 darab folyamatosan üzemképes mozdonnyal rendelkezik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jeruzsálem központja

A Moria dombján egy szikla található. Ez a szikla valószínűleg az, amely ma a sziklatemplom …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük