Kezdőlap » Házépítés » Hogyan lesz homokból üveg?

Hogyan lesz homokból üveg?

Minden nap találkozunk az üveggel, de, hogyan is készül ez az anyag? Az üveggyártás alapanyaga a kvarchomok, amely a legnagyobb mennyiségben fordul elő a világon.

A homok tulajdonképpen úgy keletkezik, hogy a tenger elmossa a különbözőkőzeteket, a szilícium-dioxidot a homokból nyerik ki, ha alaposan megfigyeljük a homokot, akkor, amit átlátszó szemcsének látunk, akkor abban biztosak lehetünk, hogy az szilícium-dioxid. a kvarchomok olvadáspontja igen magas, így aztán egy közönséges tűzzel nem lehet üveget készíteni, ahhoz kell nátrium vegyület. Mert a nátrium vegyület csökkenti a szilícium-dioxid olvadáspontját. Az üveg előállításához kell mészkő, szóda (nátrium) és kvarchomok és így előállítható a mésznátronüveg, amelyből készülnek az üvegpalackok, táblaüvegek és olcsó üvegpoharak. Ez is egy csodálatos találmány, amit úgy 5000 évvel ezelőtt látott napvilágot, teljesen véletlenül egy tengerparton, valahol a Közel-Keleten, a Földközi-tenger partján. manapság már színezik is és nagyszerű dekorációja lehet az otthonunknak, formázhatósága miatt, készülhet belőle hamutál vagy váza is.

Csodálatos a világunk, hogy milyen egyszerű módon előállítható olyan anyag, ami életünk részeként van jelen. Bár ez az eszköz életveszélyes is lehet, mert könnyen elvághatjuk vele az ujjunkat, ha nem vigyázunk, így tehát óvatosan kell ide-oda rakosgatni, vagy, ha mégis eltörnénk, akkor pedig óvatosan össze kell szedegetni és alaposan felseperni. Még véletlenül se lépjen bele valaki. Üvegre festeni is lehet, nagyon szép művészet az üvegfestés, gyerekek is nagyon szívesen művelik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük