Kezdőlap » Családi élet » Hogyan lépjünk túl a féltékenységen?

Hogyan lépjünk túl a féltékenységen?

A féltékenység, a „zöld szemű szörnyeteg” sok kapcsolatot megkeserít. Talán okkal, talán csak a fantáziánk szüleményeként, de mindenképpen kapcsolatromboló. Hogyan léphetünk túl ezen?
Önbizalom. Ez a kulcs. Mert a legtöbb féltékeny nő és férfi önbizalomhiánnyal küzd. Valószínű, hogy azért mert nem kap elég figyelmet a párjától, pozitív visszajelzést a környezetétől. Sokkal könnyebb a negatív dolgokat egymás fejéhez vágni, hibáztatni a másikat, minthogy önmagunkban keresnénk az okokat és ezen túllépve a megoldást. Ha elégedettek vagyunk magunkkal az kifelé is látszik, személyiségünk befogadó, kedves. Ha a lelkünk rendben van akkor a lélek és a test összhangja adja meg azt a kisugárzást ami magabiztosságot, erőt sugároz. Valljuk be, mi is jobban szeretünk egy pozitív ember társaságában lenni, mint egy befelé forduló, örökké pesszimista társsal lenni.
Kezdő lépésként egy papírra írjuk fel azt amit jónak, szépnek találunk önmagunkban. Erősítsük ezeket a tulajdonságainkat, pl. szép a hajam, szociálisan érzékeny vagyok, szeretek főzni stb. Nem lehet az élet minden területén mindenki jó, használjuk ki adottságainkat!
Tegyünk azért, hogy azok a dolgok amikben jók vagyunk meg is nyilvánuljanak. Pl. várjuk párunkat egy finom vacsorával, végezzünk önkéntes munkát szociális intézményekben. Mindezekkel magunkat erősítjük, pozitív energiákat hozunk létre.
És ami a legfontosabb, üljünk le párunkkal, beszélgessünk a félelmeinkről, arról ami a lelkünket nyomja mindezzel közelebb kerülünk egymáshoz és még az is kiderülhet, hogy a féltékenységünk teljesen alaptalan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük